Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto IJJ Valcea

ITALIENI prinşi la VÂNĂTOARE în VÂLCEA! Sunt suspectaţi de BRACONAJ!

Foto IJJ Valcea

UPDATE: Jandarmeria Vâlcea, printr-un comunicat de presă, a confirmat informaţiile publicate de Vocea Vâlcii, printr-un comunicat de presă. Cei patru italieni braconau pe raza judeţului Vâlcea, ei neputând prezenta nici măcar documente de deţinere a armelor de vânătoare. Braconierii veniţi din Italia vânaseră deja raţe sălbatice în Fondul de vânătoare 33 Ursi – AJVPS Vâlcea.
„Jandarmii s-au deplasat in aceea zona şi au observat, pe luciul apei, la o distanţă de 100 de m de mal, o barcă, lângă o insulă cu vegetaţie, iar pe această insula patru persoane care efectuau o vânătoare de raţe sălbatice. Jandarmii le-au solicitat celor patru persoane să se deplaseze către mal, conformându-se acestor indicaţii. În barcă se aflau patru cetăţeni italieni, cinci arme de vânătoare, 11 rate sălbatice împuşcate, muniţie şi alte materiale specifice vânătorii. Din primele verificări, jandarmii au constatat că cei patru italieni nu aveau autorizaţie de vânătoare, nu erau însoţiţi de un organizator al vânătorii şi nu au putut fi prezentate documente de deţinere a armelor de vânătoare. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţi ai AJVPS Vâlcea şi BAESP Vâlcea. Reprezentantul AJVPS, sosit la faţa locului, a declarat că instituţia, din care face parte, nu a eliberat documente pentru organizarea unei vânători pe acel fond de vânătoare (Fondul de vânătoare 33 Ursi – AJVPS Vâlcea). Jandarmii i-au predat pe cei în cauză, raţele împuşcate şi materialele folosite poliţiştilor din cadrul BAESP Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor” – se arată într-un comunicat de presă al IJJ Vâlcea.

 

Un grup de patru italieni şi un paznic de vânătoare din Olt au fost prinşi la vânătoare pe raza judeţului Vâlcea, ei fiind suspecţi de braconaj. Asta pentru că până acum nu au putut prezenta nicio autorizaţie de vânătoare.

Ei au fost prinşi de oamenii legii din Vâlcea azi, 13 octombrie 2015, în jurul orei 12.00, când un procuror de la Drăgăşani a fost chemat să conducă ancheta la faţa locului. Din primele informaţii, se pare că vânătorii italieni şi paznicul oltean erau la vânătoare într-un fond din judeţul Olt, însă ei au depăşit limita şi au trecut în fondul de vânătoare al judeţului Vâlcea, undeva la limita dintre localităţile Ioneşti şi Orleşti.

Italienii se află în pădure cu maşini de teren, ei având asupra lor arme de vânătoare sofisticate. Acum, a rămas doar să facă dovada că deţin autorizaţie de vânătoare în judeţul Olt, pentru că în Vâlcea nu au sigur.

Vom reveni cu amănunte!