Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum a reușit o drăgășeneancă să obțină peste 15.000 de euro într-un an? Prin șantaj și trafic de influență…

Trafic de influenţă şi şantaj sunt faptele penale pentru care o femeie fără ocupaţie din Drăgăşani a fost trimisă în judecată, după ce timp de un an i-ar fi trimis unei alte femei, care munceşte în Italia, mesaje de ameninţare ca să o constrângă să-i dea bani, au informat, miercuri, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fost denunţată poliţiştilor anticorupţie în urmă cu aproape trei luni chiar de cea pe care a şantajat-o şi căreia îi promisese iniţial că o va ajuta, în schimbul unei sume de bani, să obţină pentru fiul ei un certificat de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea.

„Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins şi primit de la denunţătoare suma de 1.100 euro cu scopul de a determina un medic de la Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă, în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap. Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de ameninţare denunţătoarei căreia i-a indus temerea că îi poate crea probleme de natură judiciară, precum prin ameninţarea cu acte de violenţă îndreptate împotriva acesteia şi a copiilor săi, inculpata a obţinut de la persoana vătămată suma totală de 15.480 euro”, se arată în comunicatul SJA Vâlcea.

Femeia a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, în administrarea probatoriului, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea care s-au ocupat de caz beneficiind şi de sprijinul colegilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.