Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ana Loredana Predescu: „Școală” sau centru de testare antidrog?!


„În luna aprilie a fost votat amendamentul inițiat de Ana-Loredana Predescu, deputat PUSL, afiliat Grupului PSD, de a introduce și Agenția Națională Antidrog alături de celelalte instituții ale statului responsabile de menținerea siguranței în școli la Art. 63,(1) din Legea Educației nr. 1/2011, amendament ce încă nu a fost pus în aplicare cu seriozitate.

“Centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene, aflate sub coordonarea A.N.A. desfășoară prea puține activități de prevenție a consumului de droguri, care ajung anual doar la un procent dintre elevii din publicul țintă, pentru a spori această inițiativă ar trebui implementate și susținute mai multe astfel de activități în școli împreună cu celelalte instituții ale statului”, a declarat deputatul umanist Ana-Loredana Presescu.

Problema drogurilor din rândul elevilor este un subiect controversat, care se află de ani buni între neputința școlii, rolul părinților și „complicitatea” autorităților. ,,Trebuie să ne decidem ce ne dorim de la școală deoarece uităm rolul real al acesteia în societate! În ultimele săptămâni s-a tot discutat în spațiul public despre măsuri de combatere, prevenție, testare în școală, transferându-se de fapt responsabilitatea de la instituțiile plătite din bani publici, cum este și A.N.A., către profesori și părinți!

Consider că școala nu ar trebui să fie singura responsabilă de prevenirea acestui fenomen al consumului de droguri și nu ar avea posibilitatea de a controla elevii în ghiozdane sau buzunare, pentru a ști cu ce intră în școli. Combaterea consumului și traficului de droguri trebuie să se realizeze până la intrarea în școală, prin destructurarea rețelelor de către instituțiile abilitate și a căror intervenție lipsește cu desăvârșire, ca să nu amintesc și de cazurile de complicitate ale acestora!’’, afirmă Ana-Loredana Predescu.

Conform amendamentelor introduse, autoritățile, și aici menționez Agenția Națională Antidrog, sub cupola căreia acest fenomen a luat atât de multă amploare, nu mai are nicio justificare derivată din lipsa cadrului legal, de a nu interveni pentru a face prevenție și mai ales pentru a combate acest fenomen al consumului de droguri în școli!” a transmis deputatul Ana Loredana Predescu.