Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ana Loredana Predescu, întrebări incomode către ministrul Educației

Proaspăt aleasă deputat PSD de Brașov, vâlceanca noastră cu origini din zona Horezu, Ana Loredana Predescu și-a arătat indignarea și dezamăgirea în ceea ce priveşte audierile care au avut loc astăzi, 23 decembrie a.c.,în plenul reunit al Parlamentului și de răspunsurile primite de la noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la situația actuală a învățământului românesc.

„In calitate de membru al Comisiei pentru învătământ si Comisia pentru industrii şi servicii imi exprim indignarea pentru simulacrul de audieri la care am asistat astazi!

Totul a fost stabilit pe ,, repede inainte ,, pentru ca Guvernul Câțu să poate produce efecte cat mai repede. Iar efectele le vom resimti cu totii, la fel de repede!!!

Fara un program de guvernare prezentat, fara dreptul de a pune intrebari, (minim trei pentru fiecare grup parlamentar), fara a se tine cont de reprezentativitate, fara a se raspunde concret, precis, punctual la intrebarile adresate, cu suprapunerea audierilor din comisii, doua dintre ele avand loc in celasi timp, ora 11, fara presa, este o bataie de joc la adresa poporului roman pentru ca au fost votati ca ministri de catre PNL, USR, UDMR oameni despre al caror program in fruntea ministerelor nu stim nimic!!

Pentru mine, ca nou parlamentar, a fost o lectie dura despre cat de superficial sunt numiti niste oameni in fruntea unor ministere grele precum cel al educatiei, economiei si energiei!

Ma asteptam de la Sorin Campeanu, un om de la care as fi pretins o anumita rigoare, sa permita adresarea intrebarilor de catre toti membrii Comisiei de invatamant, avand in vedere ca educatia trebuie sa devina prioritate nationala!

La intrebarea cand se vor deschide scolile, acesta a raspuns ca ,, atunci cand situatia pandemica o va permite,,. Foarte explicit, nu-i asa?! Pentru noi toti! Si parinti si cadre didactice‼️

Adresez aici intrebarile mele pe care domnul ministru Cîmpeanu a refuzat sa le primeasca din partea Comisiei:
– avand in vedere declaratia OMS Europa conform careia scolile ,, nu sunt vectori principali de transmitere,, iar scolile ,,trebuie sa ramana deschise pana in ultima clipa deoarece nu ne permitem o generatie pierduda din cauza COVID 19,,, de ce in Romania scolile sunt in continuare inchise si ce specialisti va consulta in vederea deschiderii lor daca specialistii OMS se exprima in favoarea scolilor deschise. Iar rata de infectare era de sub 1% in scoli la momentul inchiderii lor.

– Cand si daca va fi demarat un proiect de educatie remediala pentru recuperarea orelor pierdute de copiii care nu au avut acces la scoala on line. Si nu au in continuare deoarece tabletele nu au fost livrate in totalitate nici la aproape patru luni de la inceperea scolilor.

– Avand in vedere nivelul extrem de scazut al invatamantului primar, mai ales in mediul privat lipsa cadrelor didactice specializate, daca se ia in calcul reinfiintarea liceelor cu profil pedagogic, care erau responsabile de formarea cadrelor didactice din mediul primar, acolo de unde pleaca traiectoria scolara a elevilor.

– In luna ianuarie se termina semestrul I iar multi parinti nu au acces la situatia scolara a copiilor deoarece nu exista un protocol unitar prin care profesorii pot seta catalogul electronic. Cu ce solutii va veni noul ministru in acest sens?
– noul ministru va lua in calcul un Pact pentru Educatie Antreprenoriala care sa presupuna introducerea orelor optionale de antreprenoriat in curricula scolara, un demers extrem de util, initiat de CONAF?” a transmis deputatul PSD, Ana Loredana Predescu. 

Din pacate noii ministrii au manifestat un dispret total pentru noi, cei care trebuia sa-i audiem, dar mai ales pentru noi, majoritatea cetatenilor care vor trebui sa suporte consecintele guvernarii lor!