Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga nu mai vin la Vâlcea! Buican le-a zis că nu se merit

Pe surse, se auzise că la finalul acestei săptămâni, Alina Gorghiu și Vasile Blaga ar fi trebuit să ajungă în județul Vâlcea, vizita înscriindu-se în cadrul turneului prin țară pe care co-președinții PNL îl fac, mai ales acolo unde între pedeliști și liberali ar mai fi probleme.

Cei doi lideri ai PNL ar fi dorit să participe la Vâlcea și la manifestările prilejuite de Zilelor Imnului Naţional, fiind înștiințați de liberalii vâlceni că primar interimar ar fi liberalul Eduard Vârlan. Cum prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, le-a stricat planurile liberalilor, atacând de fiecare dată în Contecios hotărârile de Consiliu Local, vizita înalților oaspeți de la București nu va mai avea loc.

Mai mult, tot pe surse se vehicula și faptul că deputatului Romeo Rădulescu ar fi trebuit să i se facă, cu această ocazie, și invitația oficială de a se înscrie în PNL.

Amânarea acestei vizite a fost o decizie luată la sugestia deputatului Cristian Buican. Motivul invicat de Buican celor doi co-preşedinţi PNL este slaba organizare de către primarul demis Matei Gigi Ion a acestei importante sărbători vâlcene.

Deputatul Cristian Buican doreşte ca prezenţa co-preşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga să fie una care să marcheze participarea acestora la evenimente administrative, politice şi culturale bine organizate şi, în acest sens, consideră că cei doi co-preşedinţi ai PNL ar trebui să viziteze Vâlcea undeva mai spre toamnă, la o dată ce va fi stabilită de comun acord. Parlamentarul liberal este de părere că venirea celor doi co-preşedinţi în judeţul Vâlcea ar trebui să coincidă cu desemnarea candidatului PNL la primăria municipiului Râmnicu-Vâlcea sau la evenimente de susţinere a acestuia.

„Am discutat cu cei doi co-preşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi le-am sugerat să amânăm vizita ce urma să aibă loc în acest week-end. Au fost mai multe considerente care au stat la baza acestei sugestii pe care am făcut-o, printre care slaba organizare de către demisul Matei Gigi Ion a Zilelor Imnului Naţional, dar şi faptul că în tomană pot veni la Vâlcea după desemnarea candidaţilor la alegerile locale din 2016, pentru a-i susţine. Amânarea vizitei reprezintă un avertisment dat reprezentanţilor PSD demişi din fruntea primăriei Râmnicului, un boicot la adresa acestora care, deşi nu mai au majoritate în Consiliul Local, se agaţă de scaun pentru interese personale” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.