Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ALEGERI PARLAMENTARE 2020: Aglomerație mare pe listele PSD Vâlcea! Surprizele se țin lanț

La PSD Vâlcea, e zbatere mare. Secretariatul partidului a devenit neîncăpător în aceste zile pentru candidații la funcțiile de deputați și senatori. Surse din interiorul partidului ne-au informat că în acest moment, sunt 7 candidaturi depuse pentru Senat și în jur de 12 pentru Camera Deputaților. Astfel, pentru Senat, până când și-ai oficializat dorința de a candida actualul senator Bogdan Matei, dar și Florian Marin, președintele interimar al PSD Râmnicu Vâlcea. De asemenea, și-a mai anunțat intenția de a candida și fostul director al Romsilva, George Mihăilescu. Tot pe surse am mai aflat că Andra Bică nu și-a depus încă candidatura pentru Senat sau Camera Deputaților. La Senat, se aude că va fi impus un lider de la București pentru prima poziție și singura eligibilă. Deja, se vehiculează numele lui Titus Corlățean ca deschizător de liste la Valcea.
În ceea ce privește Camera Deputaților, aici deja vor încă un mandat actualii parlamentari Daniela Oteșanu, Eugen Neață și Ovidiu Popa. Interesant este faptul că Ion Gigi Matei, fostul președinte al PSD Râmnicu, dar și primar interimar al Râmnicului, intenționează să-și depună candidatura. Tot pentru Camera Deputaților, am mai aflat că ar dori să candideze primarul din Gușoeni, Nicolae Concioiu, dar și directorul Bibliotecii Județene, Remus Grigorescu.
Contactat telefonic, președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, ne-a declarat că încă nu s-a luat nicio decizie, însă ultimul cuvânt îl va avea Bucureștiul.
În anul 2016, PSD a câştigat clar în Vâlcea, obţinând 54,82% dintre voturile pentru Camera Deputaţilor şi 55,27% dintre voturile pentru Senat. PNL a obţinut un procent de 19,11% la Camera Deputaţilor şi 19,63% la Senat. Cei de la ALDE au obţinut în Vâlcea 6,61% dintre voturile pentru Camera Deputaţilor şi 7,21% pentru Senat, în timp ce pentru USR procentele au fost următoarele: 5,3% la Camera Deputaţilor şi 5,44% la Senat.