Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adrănel Cotescu îl „bombardează” pe Ponta cu interpelări

În data de 25 martie 2013, senatorul Adrănel Cotescu a adresat o interpelare premierului Victor Ponta, despre realizarea publicităţii pe site-urile ministerelor cu informaţii privind programele în derulare pe fonduri europene şi guvernamentale, rambursabile şi nerambursabile, la care nu a primit niciun răspuns. La aproape un an de la prima interpelare, senatorul vâlcean revine cu o alta, pe aceeaşi temă, solicitându-i premierului şi să-i comunice dacă ar fi util să dea o dispoziţie în acest sens miniştrilor, pentru realizarea publicităţii şi a accesului la aceste informaţii.

„Unul dintre obiectivele asumate în programul dvs. de guvernare constă în îmbunătăţirea semnificativă şi imediată a gradului de absorbţie a fondurilor structurale, precum şi eficientizarea folosirii fondurilor guvernamentale. Aceste două măsuri sunt premise pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi limitarea datoriei externe.

De asemenea, aţi afirmat că promovaţi şi consolidaţi o guvernare axată pe transparenţă; cu toate acestea, vă aduc la cunoştinţă că informaţiile de pe site-urile ministerelor care formează guvernul condus de dumneavoastră, privind fondurile guvernamentale şi europene, rambursabile şi nerambursabile, sunt minimale. Astfel, după o cercetare atentă a acestor site-uri, observăm că există prea puţine informaţii privind programele care sunt în derulare la nivel naţional, precum şi stadiul în care se află acestea” – se arată în interpelare.