Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 04 Septembrie 2014

• Consilierului judeţean Dumitru Tărăşenie, fost pesedist, în prezent liberal, a ajuns să i se dea şi lui atenţie • Există, oare, o conspiraţie Băsescu-Ponta? • Marele politician de baltă peremisto-liberalo-uneperisto-pepededist etc. Ion Nicolae Dinţişor face pe dirigintele de şantier • Este demn de salutat interesul pe care-l acordă deputatul PDL Romeo Rădulescu luptei împotriva traficului de droguri • Guvernul condus de Victor Ponta a investit în funcţia de avocat al Poporului o persoană care poate fi manipulată şi controlată

• Consilierului judeţean Dumitru Tărăşenie, fost pesedist, în prezent liberal, a ajuns să i se dea şi lui atenţie. Este curtat de foştii săi tovarăşi de partid de la PSD, pentru a se reîntoarce acasă. Şi o va face, dar mai întâi îşi cântăreşte şansa, privind pe geam şi în bătătura partidului trădătorului Tăriceanu. Şi cum trădător pe trădător se recunoaşte şi se preţuieşte, nu este exclus să-l vedem printre cei pe care-i va călca Duster-ul politic, răsplata defectării. Cum exclus este ca vreunul din colegii săi de la PNL să-l aprecieze mai mult de genunchiul broaştei şi nici chiar consătenii săi din Dângeşti/Berislăveşti să-l mai bage în seamă, pentru trădare. Şi ştiţi de ce? Pentru că de când este consilier judeţean nu a făcut nimic pentru comuna sa natală, ba chiar s-a şi opus atunci când s-a hotărât asfaltarea localităţii. Unul dintre concetăţenii săi ne-a declarat că „Doru” (ah ce nume predestinat a fi transformat în „Dorel-ul” autohton) i-ar fi transmis primarului său că nu va asfalta niciodată localitatea, atâta timp cât este el consilier la judeţ. Dar uite că a luat-o în mână (problema neasfaltării, desigur). Săptămâna viitoare, în planul de asfaltare a localităţilor vâlcene, RAJDP-ul va turna covor asfaltic în… Dângeşti. Spre oftica lui Dorel! Banii au intrat, deja, în contul primăriei, comanda a fost lansată şi ruşinea se va aşterne pe „blazonul” lui Tărășenie. Promitem să-i arătăm traseisului politic pozele cu asfaltarea comunei sale în paginile ziarului nostru. Să le pună în ramă.

• Există, oare, o conspiraţie Băsescu-Ponta? Reproducem aici mărturia unui colaborator al preşedintelui Traian Băsescu: „Victor Ponta venea la Cotroceni tot la zece zile cu un Touareg albastru, doar cu sepepistul, având grijă să nu fie văzut. Discuta două-trei ore doar între patru ochi cu preşedintele Traian Băsescu, întâlniri despre care nu se comunică nimic, nici presa nu află. Nu figurau nici pe agenda preşedintelui, nici pe cea a premierului. De la aceste întâlniri Ponta se retrăgea mergând cu spatele pe distanţa de la biroul preşedintelui la uşă. L-am văzut cu ochii mei făcând asta”. Această scenă cât se poate de reală nu se referă în mod necesar la o perioadă anume, ci descrie o altă faţă a relaţiei neştiute dintre cei doi.

• Marele politician de baltă peremisto-liberalo-uneperisto-pepededist etc. Ion Nicolae Dinţişor face pe dirigintele de şantier la constructorii sau beneficiarii construcţiilor care se execută în judeţ. Cu şosele şi momele, el ia câte 50-60 milioane lei vechi lunar, pentru a supraveghea circulaţia aerului între pereţii blocurilor sau ai altor locante. Cum dracu’ că şi aici i s-a dus buhul neseriozităţii caracteriale şi s-a ales cu câteva reclamaţii pe la instituţiile statului. Omul nu poate fi serios nici când doarme şi nici meserie nu ştie. Stau acum cei pe care i-a şmecherit şi încearcă să îndrepte prostiile făcute birocratic de el. Ce ziceţi, dacă activează politic la partidul lui Tăriceanu, se mai face ăsta bine vreodată?

• Este demn de salutat interesul pe care-l acordă deputatul PDL Romeo Rădulescu luptei împotriva traficului de droguri. Este primul şi singurul demnitar vâlcean care trage un semnal de alarmă privind consumul de droguri în şcolile vâlcene, baruri şi locante obscure. Totuşi, la noi, traficul de droguri nu este atât de intens, cum nici numărul consumatorilor nu este prea mare. Partea proastă este că în numărul (cunoscut) al acestora, mai mult de 80% sunt tineri sub 18 ani. Asupra traficului şi consumului de droguri în județ, s-a aşternut o profundă secretomanie, înţeleasă numai ca un mijloc de protejare a puilor de boieri, mari consumatori prin discoteci, la sfârşitul fiecărei săptămâni, că altfel nu există explicație. Nu-i înţelegem pe aceia care se ocupă de această activitate şi interzic mediatizarea cazurilor revoltătoare. Pentru că ele există şi proliferează. Ne aducem aminte cum, prin anii 2000, am sesizat, prin ziar, existenţa unui traficant de droguri (ierburi) prin preajma unui liceu important din Rm. Vâlcea şi ne-a surprins plăcut operativitatea cu care şeful Biroul Crimă Organizată de atunci (pensionat între timp) ne-a contactat pentru amănunte. Evident, i-am dat toate informaţiile (nume, număr de maşină, loc de întâlnire cu consumatorii şcolari şi de narcotizare cu ţigările prelucrate) şi am considerat că ne-am făcut datoria. Noi. El, nu! Ne-a dat fără remușcare pe mâna traficantului! Numele nostru a fost deconspirat individului identificat şi denunţat de noi, punându-ne în mare pericol. Mai apoi, traficantul a venit, revoltat, la noi în redacţie, a făcut scandal, ne-a ameninţat cu moartea şi a făcut afirmaţia (în prezenţa întregii redacţii) că a avut şi mai are atâţia bani cât să-şi cumpere libertatea și să-și vadă liniştit de traficul făcut. Uite cum secretomania acestei întreprinderi periculoase este ţinută sub capac, iar cei care se revoltă împotriva distrugerii tinerilor vâlceni sunt expuşi unui pericol iminent. Ce ar fi, stimaţi complici ai traficanţilor, să fie invers?

• Guvernul condus de Victor Ponta a investit în funcţia de avocat al Poporului o persoană care poate fi manipulată şi controlată. Victor Ciorbea, căci el este manipulat, este înglodat în datorii, fiind dator vândut la bănci. El are datorii de peste 1,3 milioane de euro, potrivit declaraţiei sale de avere. Ales într-un colegiu pentru Senat din sectorul 4, pe listele USL, din partea PNL, Victor Ciorbea are datorii care provin din trei credite ipotecare, unul personal şi dintr-un contract de împrumut. Astfel, în 2007, fostul premier a contractat un credit personal de 240.000 de euro, dar şi un credit ipotecar de 360.000 de euro. În 2008, a mai contractat două credite ipotecare, de câte 330.000 de euro, care au scadenţa în anul 2024. În 2012, Ciorbea a primit un împrumut de 65.000 de euro, care are scadenţa în acelaşi an, dar şi un împrumut de 90.000 de dolari, care are scadenţa în anul 2020. Printre proprietăţile deţinute de Ciorbea se numără un teren intravilan de 420 de metri pătraţi, dar şi o casă de locuit în sectorul 1, cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi. Ciorbea este Avocatul Poporului sau o marionetă politică a Guvernului Ponta?

• Bombiţe politice: • Vanghelie, EBA şi Grapini au pus împreună pe Facebook o listă cu 3 cărţi pe care aproape le-au citit • Separatiştii ruşi chiar ne urăsc! Deşi puteau, n-au doborât avionul cu care Ponta a zburat în China • Un bucureştean care plăteşte cu 5 lei mai puţin la întreţinere e bănuit de vecini că ar fi mason • După Ucraina, ruşii îi invadează pe moldoveni! Italia şi Spania ar putea fi primele ţări afectate • Dragnea a eradicat analfabetismul folosind găleţi! Toţi teleormănenii recunosc literele P, S şi D • Studiu şocant: Pe 80% din banii româneşti scrie „Mită” cu cerneală invizibilă! Restul sunt falşi • Un mare maestru ninja chinez a fost umilit de un baron PSD, mare maestru român, care a făcut să dispară câteva milioane de euro din banii publici, spre uluiala generală • Inundaţii în Constanţa: Viitura a luat cazinoul şi l-a dat unei firme a lui Mazăre! • Chinezii i-au oferit o diplomă lui Ponta, de maestru emerit al stilului Co Py Pas Te • Noi legături între familia Băsescu şi interlopi? În garajul lui Bercea Mondialu s-a găsit flota • Trenul pe care-l vor construi chinezii va avea şi locuri pentru valize, cunoscute în tara lor ca locuri normale • Dacă aflat în China pomeneşti ceva de piaţa Tiananmen sau anul 1989, se declanşează alarma de incendiu • Reformă în Educaţie! La Geografie se vor preda doar ţările în care este permisă cerşetoria.