Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO FLAGRANT: Vâlceni PRĂDUIŢI de o bandă de hoţi DROGAŢI din Maramureş

Marţi, 3 septembrie a.c., patru bărbaţi din Maramureş au fost prinşi în flagrant pe raza municipiului Rm. Vâlcea, după ce au furat dintr-un apartament mai multe bunuri, bani şi bonuri valorice. Pentru a intra în locuinţa oamenilor, hoţii au folosit metoda spargerii butucului sau aceea a cheii potrivite. Ulterior, ei au fost prinşi de poliţişti, oamenii legii făcându-le un flagrant în trafic, ocazie cu care asupra hoţilor au fost găsite şi droguri pe care se pare că le consumau.

Au intrat prin efracţie în apartamentul Luizei B., din Râmnicu Vâlcea, şi au furat bani, un aparat foto şi mai multe bonuri valorice. Este vorba despre patru hoţi din Maramureş, care imediat după ce au dat spargerea au fugit cu o maşină. La scurt timp însă, poliţiştii municipali, cu ajutorul mascaţilor de la SAS, au oprit în trafic maşina, prinzându-i pe hoţi în flagrant cu bunurile furate asupra lor. Bogdan N., de 30 de ani, Liviu M., de 31 de ani, Robert S., de 23 de ani şi Zoltan K., de 33 de ani, toţi din mun. Baia Mare, jud. Maramureş, sunt cunoscuţi ca fiind o grupare infracţională nestructurată, specializată în comiterea de furturi din locuinţe. „În urma probatoriului, s-a stabilit că aceştia au pătruns în data de 2 septembrie a.c., într-o locuinţă din municipiul Rm. Vâlcea, de unde au sustras suma de 600 lei, un aparat foto şi 6 bonuri de masa, valoarea prejudiciului fiind de circa 800 lei” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Vâlcea.

Hoţi şi consumatori de droguri

În momentul în care au percheziţionat maşina şi i-au controlat corporal şi pe hoţi, oamenii legii au găsit, pe lângă bunurile furate, şi câteva grame de canabis, droguri pe care se pare că infractorii le consumau. „Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, în interior, au fost găsite instrumente destinate descuierii butucilor de la yale. De asemenea, au fost găsite aproximativ 3-4 grame de resturi vegetale de culoare verde, ce păreau a fi canabis, fiind ridicate de către poliţiştii din cadrul SCCO Valcea, în vederea expertizării acestora. În continuare se vor efectua cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor” – se mai arată în comunicatul IPJ Vâlcea.

Arestaţi pentru 30 de zile

Marţi, 2 septembrie a.c., cei patru infractori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri, 3 septembrie 2014, ei au fost duşi în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis astfel să-i trimită după gratii pe cei patru hoţi din Maramureş.
Conform noului Cod Penal, furtul săvârşit „prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/WU06PC8Lgi0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]