Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto facebook

Un vâlcean acuză MAFIA HALATELOR ALBE că i-a omorât tatăl

foto facebookÎn Râmnicu Vâlcea, în urmă cu 10 ani de zile, Dumitru Neagu, a murit în urma unei infecții nozocomiale. Membrii familiei se luptă de tot atâția ani ca să-i facă dreptate şi vinovaţii să fie traşi la răspundere. Aceștia vor să afle de ce medicii care s-au ocupat de caz nu i-au pus diagnosticul corect în timp util.
Bogdan Neagu, fiul bărbatului decedat, a declarat că tatăl său s-a internat sănătos în spital, ca să poată sta în concediu, dar a murit câteva zile mai târziu. După câteva zile de stat în spitalul din Râmnicu-Vâlcea a început să se simtă rău cu adevărat. Totul s-a pus pe schimbarea geamurilor instituției și pe tradiționalul „stat în curent”. În cele din urmă a fost externat cu dureri crunte la coapse. Pe biletul de externare scrie că avea o stare de sănătate ameliorată, lucru infirmat categoric de membrii familiei. Starea lui era atât de gravă încât l-au dus de urgență la același spital. În câteva ore a fost transferat la București și operat de urgență. După câteva ore, din nefericire, a decedat.
”In viitorul apropiat o sa mai public si ce sa intamplat dupa decesul tatalui meu si o sa va explic in detaliu cum se incearca ca vinovatii de moartea tatalui meu sa fie scapati si sa nu raspunda pentru faptele lor cat si ajutorul pe care il au din partea organelor judiciare.
Cum sunt calcat in picioare de 10 ani de catre PROCURORI si cum INML-ul ii ajuta sa scape .
O sa va arat ca exista si cum functioneaza „MAFIA HALATELOR ALBE”, a postat pe rețelele de socializare Bogdan Neagu, fiul bărbatului decedat din cauza unei erori medicale.
Iată povestea tragică a fiului care caută dreptate pentru moartea tatălui său.
”In 2008 mai precis in data de 15-01-2008 ma intorceam cu tatal meu din Austria unde am fost sa-si cunoasca nepoata care tocmai se nascuse. Deoarece tatalui meu urma sa i se termine concediul de odihna si urma sa mearga intr-o deplasare cu serviciu in zona Ciunget (in munti) si conditiile meteo nu erau tocmai bune ,tatal meu a hotarat sa mearga la SJU Valcea pentru a se interna ( obiectivul fiind de a obtine un concediu medical).
Mergand la spital in data de 15-01-2008 a obtinut promisiunea unui medic de la sectia Medicala(boli interne )ca pe data de 16-01-2008 il va interna (mentionez ca nu stiu de existenta vreunei sume de bani data de tatal meu acestui medic).
Pe data de 16-01-2008 tatal meu se prezinta la acest medic si este internat pe sectia medicala cu diagnosticele:Discopatie vertebro-lombara,HTA St.1/2, Spondiloza Toracala,hipoacuzie de perceptie .In data de 17-01-2008 tatalui meu i se fac mai multe investicatii medicale de diferite specialitati, cardiologie, ORL, cardio vascular, analize de laborator ,etc. ,investigatii medicale care au fost in parametrii normali si care nu scot in evidenta vreo afectiune grava sau vreo boala grava. I se prescrie/recomanda un tratament injectabil si altul pe cale orala.
In data de 20-01-2008 in timp ce tatal meu era internat incepe sa faca febra si sa aiba dureri la nivelul coapsei stangi.Pana la data de 24-01-2008 starea de sanatate a tatalui meu se degrada vazand cu ochii .Pana la aceasta data febra nu a scazut sub 39*C . Vazand acest lucru am mers sa cer detalii despre situatia tatalui meu,explicatia fiind ca „se schimba geamurile la spital si este posibil ca tatal meu sa fi stat pe coridor si sa fi racit” . Deoarece nu stiam prea multe despre ce inseamna spital,medici si boli am mers pe incredere in specialist (medic).In data 27-01-2008 mergand la spital (ca in fiecare zi) gasindul pe tata cu febra mare (care persista din data de 20_01_2008) si transpirat l-am rugat sa se ridice din pat sa il schimb.Atunci am constatat ca tatal meu nu mai avea echilibru si ca nu se poate deplasa deoarece il durea foarte tare piciorul si coapsa stanga.Cu ajutorul meu l-am schimbat de pijamale si am mers sa caut medicul sa-mi explice ce se intampla cu tatal meu. Deoarece era seara nu am gasit medicul si nimeni nu mi-a dat explicatii am luat decizia ca a doua zi sa merg si sa caut medicul.
A doua zi nu am mers la prima ora la spital deoarece cum stie orice pacient sau apartinator pana nu se fac rapoartele de garda si vizitele pacientilor nu esti lasat ca apartinator sa intri in sectie . In jur de ora 11:00 cand ma pregateam sa ma duc la spital ,pe tatal meu l-a adus acasa un taximetrist care l-a ajutat sa ajunga pana la usa. A ajuns acasa cu o prescriptie medicala si cu un bilet de iesire din spital (mentionez ca starea febrila nu disparuse )pe care scrie ca si recomandare: control periodic,tratament conform retetei prescrise si regim.Am mers la farmacie de unde i-am cumparat medicamentele prescrise cu bani deoarece la acea data nu mai existau fonduri si nu a putut fi eliberata compensat acea reteta(spun asta deoarece am fost acuzat ca nu am cumparat medicamentele prescrise pentru ca in baza Casei de Asigurari de Sanatate nu figureaza ca si folosita reteta compensata). Am chemat o asistenta medicala sa-i faca injectiile ,dar in momentul cand a vazut starea tatalui meu si cat de inflamata era zona coapsei a refuzat sa-i faca injectia cu mentiunea ca” vecine imi pare rau dar daca eu iti fac injectia ma mananca puscaria pt ca aici se vede clar ca este o infectie nenorocita”. In acel moment am aflat ca este vb de ceva grav.
L-am rugat pe tatal meu sa ne intoarcem la spital. A refuzat spunand ca sta in acea seara acasa si ia partea de pastile si daca a doua zi se va simti la fel de rau mergem atunci la spital.
În data de 29-01-2008 in jur de ora 17:00 am sunat la ambulanta deoarece tatal meu se simtea rau si febra crestea . Am ajuns la spital in jur de ora 18:00 unde am fost plimbati pe la toate sectiile spitalului si pe la spitalul nr 2 unde i sau pus mai multe dignostice( ulterior afland ca acele diagnostice au fost gresite.
Intr-un final in jur de ora 1:30 la data de 30-01-2008 tatal meu este internat pe sectia ortopedie cu diagnostic de erizipel,dermatita de contact,etc. si i se pune piciorul stang in gips. Mergand la UPU sa i se puna piciorul in gips ,asistentul care monta aparate gipsate ne-a intrebat daca la vazut medicul ,eu am spus ca o data ce avem fisa si recomandarea scrisa a medicului sa-i puna aparatul gipsat inseamna ca la vazut.urmatorul lucru n-ea lasat cu gura cascata asistentul spunand”pai si el nu a vazut ca este vorba de o infectie?”si a mai zis ironic”daca medicul a zis eu trebuie sa fac” ,punandui piciorul in gips tatalui meu.
Tatal meu a ramas internat pe acea sectie . Mentionez ca in tot acest timp tatalui meu nu i sa facut nici un fel de tratament sau analiza decat controale vizuale si palpari.
Pe data de 31-01-2008 m-am deplasat la Medias pt a o lua pe mama mea care a venit din Austria cu trenul.In zona Bujoreni la intoarcere am fost sunati de catre sora mea care ne-a zis sa mergem direct la spital pt ca tatal meu a fost treansferat la sectia ATI deoarece ii scazusera foarte mult functiile vitale.
Ajungand la spital am constatat ca se intrunise o comisie medicala ,dar in schimb nu am fost informati ce se intampla cu tatal meu si nici ce urmeaza sa faca.
Intreband un medic sef de sectie si in acelasi timp profesor universitar …………(are atatea diplome si functii de crezi ca este cel mai bun…..) ce se intampla cu tatal meu nu am primit niciun raspuns ba mai mult am fost ignorat.Vazand acest lucru am cerut transferul tatalui meu catre un spital din Bucuresti, dupa aproximativ 4 ore de cand tatal meu a ajuns la sectia ATI si nimeni nu-mi explica ce se intampla.Tot acel medic renumit vine si ma intreaba :”Unde vrei ma tata sa-l duci la Craiova langa casa sau la Bucuresti?”(fiecare intelege cum vrea dar eu am inteles ca se stia ca tatal meu va muri).Am decis ca la Bucuresti este mai bine
(de parca eu stiam ce are tatal meu si unde trebuie sa merg cu el).In jur de ora 14:30 am obtinut transferul catre Floreasca. Ce mai este de mentionat pentru ca am fost acuzat ca am refuzat o interventie chirurgicala va spun ca nu am stiut si nu am fost informat si nu exista vreun refuz din partea mea sau a tatalui meu in ceea ce priveste aceasta decizie a medicilor (deci aceasta decizie de interventie chirurgicala nu a existat).
Am fost trimisi la BUcuresti unde am ajuns in jur de ora 19:00 in data de 31-01-2008 cu o ambulanta Dacia brek decat cu asistent (cu toate ca starea tatalui meu era una foarte grava).
La Floreasca nu sa tinut cont de nici o investigatie de la Valcea deoarece erau numai diagnostice eronate ba mai mult a fost trimis cu suspiciune de leucemie granulocitara diagnostic total eronat.
Dupa investigatii ample sa ajuns la concluzia ca tatal meu se afla in soc toxico-septic (septicemie) si se ia decizia de a intra in sala de operatii pentru a se interveni chirurgical.La ora 22-00 a inceput interventia chirurgicala.In jur de ora 2:30 pe data de 01-02-2008 o asistenta de la blocul operator ne aduce la cunostiinta ca s-au exteriorizat circa 2 litrii puroi coapsa si piciorul stang si ca urmeaza sa i se faca incizie pe coapsa dreapta deoarece sa extins foarte mult colectiile lichidiene (puroi).In jur de ora 03:00 tatal meu a fost transferat la sectia ATI a spitalului Floreasca cu sanse 0 de supravietuire unde a si decedat la ora 03:30 in urma unui stop cardio-respirator sub ventilatie mecanica. Deci tatal meu a avut o Fasceita necrozanta cu stafilococ auriu de care nu a fost tratat la SJU Valcea si din cauza careia a facut soc toxico septic(septicemie) si a decedat.
Acestea sunt nenorocirile de care am avut parte eu si familia mea”, a postat Bogdan Neagu pe pagina sa de socializare.