Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevii solicită ca persoanele care l-au propus iarăși pe Cîmpeanu să rezolve testele PISA!

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită ca persoanele care l-au propus iarăși pe Sorin Cîmpeanu pentru funcția de ministru al educației să rezolve de urgență testele PISA.

Vineri, 19 noiembrie, a fost publicată lista propunerilor de miniștri din partea PNL, în vederea formării unui nou guvern. Deoarece intră în aria noastră de interese, am remarcat faptul că Sorin Cîmpeanu se regăsește pe lista anterior menționată, fiind propunerea pentru a scaunul de la Ministerul Educației. Astfel, ne aflăm în situația în care un ministru DEMIS și-ar primi înapoi funcția pe care în ultimul an a făcut-o nu doar să își piardă prestigiul și respectul necesar ci și integritatea și scopul, fiind mai degrabă concentrată pe interese politice decât pe elevi și actul educațional.

Considerăm că decizia de a-l păstra pe Sorin Cîmpeanu pe post de ministru este ilogică și asumată de anumite persoane care nu au capacitatea de a gândi critic, având în vedere toate acțiunile pe care acesta le-a luat în detrimentul elevilor și școlilor. Lipsa raționalității, a dorinței de a schimba ceva pare să fie o trăsătură comună a celui propus pentru post și a celor care îl propun.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a dovedit în nenumărate rânduri faptul că nu are capacitățile de comunicare, de înțelegere a unui text, de a pune binele elevilor mai presus de ambiții, abilități necesare pentru funcția pe care o deține. Acesta nu a fost în stare nici măcar să asigure comunicarea cu un alt minister din Guvernul din care face parte, Ministerul Sănătății. Mai mult, minciunile constante ale acestuia în spațiul public dau dovadă de o iresponsabilitate totală, dacă ne amintim de declarațiile sale cu privire la consultarea elevilor, părinților, și inclusiv cu privire la consultarea specialiștilor.

În fapt, Sorin Cîmpeanu nu este altceva decât inapt pentru post, deschizând școlile în funcție de niște criterii aberante: rata de vaccinare a profesorilor, fără măcar a cere opinia INSP, riscând astfel siguranța a mii de elevi, lăsând la o parte până și ambițiile propriului partid legate de România Educată, dovedind incapacitatea de a dezvolta o programă conformă nevoilor elevilor de continuitate în actul educațional, cei care au învățat până acum după o altă programă, s-au întors la cele vechi. Mai mult, acesta are cinismul de a pasa orice responsabilitate către alții, precum în cazul testării elevilor, unde a pasat responsabilitatea directorilor școlilor.

Orice persoană cu un simț critic dezvoltat la un nivel minim și cu capacități de înțelegere a unui text scris ar constata că păstrarea lui Sorin Cîmpeanu în funcție va cauza un dezastru la nivelul învățământului și va da oportunitatea actualului ministru demis să termine ceea ce a început: îngroparea învățamântului din România. Solicităm în acest sens testarea cu teste de model PISA a competențelor membrilor Biroului Executiv PNL care l-au propus și au susținut menținerea lui Cîmpeanu în funcția actuală.

Un individ atât de dezinteresat de binele elevilor nu are ce căuta în conducerea Ministerului Educației!

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR