Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Două licee din Râmnicu Vâlcea intră în on-line

Valul 5 al pandemiei de COVID-19 își face activ simțită prezența. În județul Vâlcea, două licee mari și importante intră începând cu data de 2 februarie în on-line. Este vorba despre Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea și despre Colegiul Național de Informatică Matei Basarab.
În cazul liceului Pedagogic, predarea on-line se face doar pentru ciclul gimnazial și liceal. Tot începând cu data de 2 februarie întră în on-line și unitățile școlare din Băile Govora, Valea Mare și Băbeni, elevii din ciclu primar rămânând în continuare la școală fizic.
Această situație este determinată de lipsa acută de cadre didactice. Mulți dintre profesori sunt fie în carantină pentru că au contactat virusul SARS COV 2, fie contacți direcți.
”Este aceeși poveste ca și la spitale, unde se confruntă cu lipsa de personal. Din păcate, la școli, atunci când profesorii intră în carantină, nu mai ai cu cine să ții orele, astfel că ești obligat să intri în on-line”, susține inspectorul general al IȘJ Vâlcea, Mihaela Andreianu.