Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Start proiectului interjudețean „Să învăţăm să trăim frumos pe Pământ”

„Dacă nu vom gospodări cu înţelepciune rezervele planetei şi nu vom ocroti natura, vom rămâne în cele din urmă singuri, pe o planetă pustie.” (Ştefan Milcu)

Acest mesaj a fost punctul de plecare în lansarea proiectului „Să învăţăm să trăim frumos pe Pământ!”, proiect pe care Școala Gimnazială Anton Pann îl va implementa în parteneriat cu Colegiul Al. Lahovari, Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Colegiul Tehnic de Silvicultură și Protecția Mediului, Liceul Sanitar Antim Ivireanu, Școala Gimnazială Bunești, Școala Gimnazială Urși – Comuna Stoilești, Agenția de Protecție a Mediului Rm. Vâlcea și, nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea prin implicarea directă a d-nei Consilier Local Maria Bobeanu, în perioada februarie-iunie 2018.

Startul proiectului a fost dat pe 02 februarie 2018, cu ocazia promovării evenimentului ecologic „Ziua zonelor umede”; la 2 februarie 1971 a fost semnată Convenţia Ramsar, actul internaţional care reglementează zonele umede.

Activitatea a fost organizată cu multă ingeniozitate de d-na profesor de biologie Elena Oprescu de la Colegiul Național Al. Lahovari în ultima zi de școală a semestrului I, în intervalul orar 14:00-16:00 și a presupus desfăşurarea unui seminar de dezbatere pe tema anului 2018 „Zonele umede pentru viitorul durabil al mediului urban”, însoţit de o expoziție de fotografie cu aspecte din zonele umede din municipiul Rm. Vâlcea și judeţ, precum și un atelier de creație prin culoare în care au fost reliefate efectele pozitive ale zonelor umede asupra longevităţii vieții pe Terra.

Versurile create de elevii școlii gazdă la finalul acestei reuniuni ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru fiecare dintre noi.

Cu această ocazie, d-na profesor Letiția Muraruș, coordonatorul proiectului Erasmus +“Protect, Respect and Treat Animals and People with Empathy and Tenderness” (Pret-a-Pet)/ 2016-1-TR-KA219-035205_4, pe care Școala Gimnazială Anton Pann îl implementează în parteneriat cu Franța, Italia, Grecia și Turcia, a diseminat rezultatele obținute după primul an de implementare.

Această diseminare a fost o completare a activităţilor desfăşurate având în vedere rolul proiectului de a îmbunătăţi relațiile sociale. Materialele promoționale distribuite cu această ocazie au demonstrat capacitatea creatoare a genereției actuale.

Mulţumim gazdelor pentru modul de organizare și desfăşurare al acțiunii, special echipei manageriale a Colegiului Național Al. Lahovari și nu în ultimul rând tuturor participanților care militează pentru un mediu durabil.

„Conservarea naturii va deveni eficientă şi reală numai atunci când va face parte integrantă din filozofia şi comportamentul tuturor” (Stockholm, 5 – 16. VI. 1972).

• A consemnat, Ariana MARGA, Cls. a V-a F Școala Gimnazială Anton Pann