Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Școlile din trei localități vâlcene vor funcționa în scenariul roșu

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat astăzi, 26 februarie 2021, actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preunivesitar din județ în condiții de siguranță sanitară, valabile începând de luni, 1 martie 2021.

Astfel, potrivit Hotărârii CJSU nr. 7/2021, unitățile de învățământ din Costești, Băile Olănești și Șușani, care au o rată de incidență cumulată la 14 zile de peste 3/1.000 de locuitori, vor funcționa pe scenariul roșu, care presupune prezența fizică la activitățile didactice numai a copiilor de grădiniță și a celor din învățământul primar, ceilalți școlari urmând să desfășoare orele în sistem online.

Unitățile de învățământ din localitățile Roești (2,73), Boișoara (2,65), Bujoreni (2,48), Mihăești (2,31), Râmnicu Vâlcea (2,10), Popești (2,06), Nicolae Bălcescu (1,57), Gușoeni (1,50), Orlești (1,50), Lăcusteni (1,49), Horezu (1,45), Băile Govora (1,43), Voineasa (1,40), Șirineasa (1,33), Bălcești (1,26), Oteșani (1,18), Budești (1,13), Stoilești (1,13), Tomșani (1,12), Drăgoești (1,05), Diculești (1,05) și Călimănești (1,02) vor funcționa pe scenariul galben, care presupune prezența fizică la activitățile didactice a copiilor de la creșe, grădinițe, învățământul primar, precum și a elevilor claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, cursurile pentru ceilalți elevi urmând să se desfășoare în sistem online. Tot pe scenariul galben va funcționa și Școala primară din satul Valea Cheii, comuna Păușești Măglași.

În celelalte 64 de localități din județ, care înregistrează o rată a incidenței mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, unitățile de învățământ vor funcționa pe scenariul verde, care presupune desfășurarea activităților didactice față în față pentru toate categoriile de preșcolari și școlari din aceste localități.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 3/2021, stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ se face în fiecare zi de joi, la propunerea consiliilor de administrație a acestora și pe baza ratei de incidență cumulată la 14 zile calculată de Direcția de Sănătate Publică pentru fiecare localitate în parte, și vor intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.
În situații excepționale, dacă la nivelul vreunei localități se înregistrează o creștere alarmantă a ratei de incidență, scenariile de funcționare a unităților de învățământ propuse de consiliile de administrație vor intra în vigoare în termen de 48 de ore de la data calculului incidenței. Luarea unor hotărâri privind suspendarea/reluarea activităților didactice cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ se va face în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va reuni ori de câte ori situația impune astfel de decizii.
Hotărârea nr. 7/2021 a CJSU Vâlcea poate fi consultată pe site-ul: http://www.isuvl.ro/03.%20Interventie/CJSU/Hotarari%20CJSU.html.