Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Posturile de adjuncţi ai ISJ Vâlcea şi director al CCD Vâlcea, scoase la concurs

foto arhiva Vocea ValciiÎn curând, învăţământul din Vâlcea va avea inspectori şcolari adjuncţi noi, dar şi un alt director la Casa Corpului Didactic (CCD) Vâlcea. Asta pentru că, Ministerul Educaţiei a făcut publică metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic.

Aşadar, dacă postul de „general” al ISJ Vâlcea este ocupat prin concurs, prof. Andra Bică fiind titulară pe funcţie în urma câştigării concursului de anul trecut, în ceea ce-i priveşte pe adjuncţii Sorin Cumpănăşoiu şi Lăcărmioara Împăratu, precum şi pe directorul CCD Vâlcea, ei sunt doar împuterniciţi pe posturi, nedemonstrând deocamdată că merită să ocupe o astfel de funcţie. Sigur, nu ne referim la profesionalismul lor, ci la capacitatea de a câştiga un concurs „pe bune”. Aviz adjunctului Cumpănăşoiu, care anul trecut nu a dorit să se prezinte la concursul de la Ministerul Educaţiei, preferând să fie numit în funcţie pe criterii politice.

Aşadar, va fi interesant de văzut cine îndrăzneşte să se înscrie la concurs, în condiţiile în care se anunţă a fi examene la fel de grele ca cele din 2015. Cert este că viitorii candidaţi trebuie să facă dovada că sunt titulari în învăţământ şi au gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor. Mai mult, ei trebuie să fi obţinut calificativul «foarte bine» în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în anul şcolar curent.

Deocamdată nu a fost anunţată o dată a concursurilor, însă dat fiind faptul că a apărut metodologia, atunci se aşteaptă ca aceste examene să aibă loc în cel mai scurt timp, până la terminarea anului şcolar curent.