Proiectul noii Strategii Naționale Anticorupție, lansat marți la Palatul Victoria, prevede introducerea în școală a acestei materii, deoarece Guvernul crede că lupta împotriva corupției va fi mai eficientă dacă românii vor învăța încă din școală despre corupție. Premierul României crede că românii sunt oameni cinstiți și corupția se poate preveni prin educație.
Întrebați care este diferența dintre mită și folos necuvenit, oamenii nu au știut să răspundă, confirmând că detaliile juridice ale infracțiunilor legate de corupție nu sunt prea bine cunoscute. Mită se dă în avans unui funcționar pentru a face ceva ori pentru a nu face ce are de făcut, iar foloasele necuvenite sunt date funcționarului după ce și-a făcut treaba corect.
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a arătat că:”E timpul să punem accentul pe educație și pe prevenție, pentru a preîntâmpina faptele de corupție.” Până pe 29 iulie, Strategia Națională Anticorupție 2016 se află în dezbatere publică și după aceea, la începutul lui august, va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern.
Lasă un comentariu