Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Week-end-ul beţivilor pe şoselele din Vâlcea

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, poliţiştii vâlcenii au lăsat mai multe persoane aflate sub influenţa lui Bachus fără permis şi le-au întocmit dosare penale.

Vineri, 3 iunie, 2 beţivi au căzut „victime” poliţiştilor. În jurul orei 13:15, după ce a produs cu autoturismul o tamponare uşoară într-o parcare, poliţiştii au constatat că N. Mihai, de 34 de ani, emana miros puternic de alcool. Când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto N. Mihai i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i-a fost întocmit dosar penal. Tot vineri, în jurul orei 16:35, P. Valerian, de 61 de ani, din comuna Boişoara, a fost depistat conducând un autovehicul pe D.N.7 – Brezoi sub influenţa băuturilor alcoolice. Când a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,73 mg/l în aerul pur expirat. P. Valerian a fost condus la Spitalul Brezoi unde i s-au recoltat 2 probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei şi i-a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Duminică, 5 iunie a.c., drumurile din Vâlcea nu au „scăpat” de betivi. În jurul orei 20:01, poliţiştii Secţiei 2 Milcoiu au fost sesizaţi că un tânăr care părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier, a demontat plăcutele de înmatriculare, a abandonat autoturismul avariat şi a fugit de la faţa locului. În urma verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului D. Gheorghe, iar în urma testării cu aparatul alcooltest acesta a avut alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge şi i-a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Duminică seara, în jurul orei 21:15, , poliţiştii au oprit pentru control în traficul pe N. Aurel, în vârstă de 46 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care conducea un autoturism pe DJ 605 A, în direcţia de mers Sineşti – Berbeşti. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Horezu în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea probelor biologice şi i-a fost întocmit dosar penal.