Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. Amenzi de 10.000 lei date unei firme de dezmembrări auto, pentru regimul deșeurilor

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au desfășurat ieri, 10 octombrie 2022 o acțiune la o societate comercială din comuna Golești, județul Vâlcea, pentru prevenirea și combatarea protecției mediului.

În urma controlului efectuat au fost identificate mai multe motoare auto, filtre de ulei și alte piese cu urme de ulei, amplasate și gestionate necorespunzător, scurse pe sol, acestea fiind rezultate din dezmembrarea autoturimelor scoase din uz.

Totodată, a fost identificat un recipient neetichetat sau neinscripționat din tablă în care era depozitat aproximativ 170 litri de ulei uzat de motor, depășind astfel cantitatea maxim autorizată impusă de autorizația de mediu, nefăcând dovada unui contract încheiat cu o firmă autorizată de colectare/eliminare deșeuri periculoase.

Astfel, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea totală de 170 litri de ulei uzat de motor, fiind întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

De asemenea, au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.