Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Acțiune pe linie rutieră. S-au dat amenzi în valoare de peste 50.000 lei

În perioada 29 iunie – 5 iulie a.c. polițiștii Serviciului Rutier au acționat în tot județul pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii au acționat cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutierși de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor caredepășesc viteza legală. Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentrudepistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au organizat și desfășurat 6 acțiuni, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 208 sancțiuni cu o valoare de peste 50.000 lei, de asemenea au fost reținute 40 de permise de conducere (6 pentru viteză, 20 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru consumul de alcool, 5 pentru neacordarea de prioritate vehicule, 1 pentru circulație pe sens opus și 4 pentru neacordareprioritate pietoni).

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal deviteză. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. Deasemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mersîntre vehicule.Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţaredusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.