Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. 84 bicicliști amendați și 16 permise de conduse suspendate, într-o singură zi

În data de 19 octombrie a.c., poliţiştii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

 

Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 191 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 107 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru depășiri neregulamentare, pentru neacordare de prioritate pietonilor și pentru neacordare de prioritate vehicule.

De asemenea, au mai fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, din care 6 pentru conducerea sub influența alcoolului.

Valoarea sancțiunilor contravenționale este de aproximativ 56.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 16 permise de conducere, pentru depășirea vitezei maxime legale admise, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pentru alte abateri.

Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Poliţiştii recomandă participanților la traficul rutier să respecte toate regulile de circulație.