Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un vâlcean vrea să-şi dea foc în faţa Tribunalului Vâlcea

Din cauza corupţiei din instituţiile publice. Agitaţie mare în faţa Tribunalului Vâlcea, miercuri, 30 octombrie a.c., la orele prânzului. Un vâlcean, înarmat cu o pancartă pe care scria „Jos Mafia din instituţiile statului” ameninţa că îşi dă foc în faţa Tribunalului, nemaisuportând „corupţia cronică din instituţiile publice”.

Inginerul Constantin Păun, fost primar în comuna Valea Mare a protestat în faţa Tribunalului, nemulţumit fiind de stadiul unor procese funciare pe care le are de mai bine de 12 ani.

„E vorba de un conflict funciar la Valea Mare la care au aderat funcţionari din toate instituţiile abilitate să rezolve o escrocherie imobiliară începută de mai bine de 12 ani a cărei victimă sunt eu şi a cărei rezolvare trenează. Pierderile materiale şi de sănătate ale mele şi familiei mele sunt de ordinul sutelor de milioane, dacă nu de miliarde, răbdarea mi-a ajuns la nişte cote de nesuportat. Totul pleacă de la fostul procuror Mirea Gheorghe care a lucrat în Parchetul Bălceşti şi de la soţia acestuia care a lucrat în cadrul primăriei Valea Mare şi care are pe mână arhiva si răspunde de probleme funciare în cadrul primăriei. Este vorba de un teren din spatele blocului din Valea Mare care a aparţinut tatălui acestui procuror şi pe care acesta l-a vândut în urmă cu 65 de ani. Procurorul respectiv a reconstituit actul contrar faptului în sine. Au făcut acte false, deşi există acestea care certifică vânzarea terenului către familia mea. Eu am acte, titlul de proprietate, am tot ce îmi trebuie pentru acel teren”, a declarat protestatarul.

Vâlceanul acuză corupţia din instituţiile statului şi afirmă că îşi va da foc dacă problemele lui nu-şi găsesc rezolvare. „Aceste hotărâri judecătoreşti care m-au deposedat de acest terenuri sunt absurde, apartamentul în care trăiesc eu şi familia mea este supus executării silite, în condiţiile în care eu am dreptate. Instituţiile statului – Parchetul, Tribunalul, Poliţia consumă bani publici de pomană si sunt corupte până în măduva oaselor. Sunt dispus să-mi dau foc în faţa instituţiilor publice din Vâlcea, e ieşit din comun ce se petrece în instituţiile statului la 23 de ani de la revoluţie”, a mai spus Gheorghe Păun.

Preşedintele Tribunalul Vâlcea, Carmen Verdeş, l-a invitat pe protestatar la o discuţie pentru a căuta modalităţi de a fi soluţionate problemele acestuia.