Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţişti anchetaţi la Vâlcea

11 agenţi de poliţie au fost sancţionaţi disciplinar, iar unul dintre aceştia a rămas chiar fără serviciu pentru că a refuzat să se supună ordinelor. În curs mai sunt încă 10 anchete la nivelul secţiilor rurale de poliţie.

Indisciplină în Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, acolo unde nu mai puţin de 11 poliţişti au cunoscut furia inspectorului – şef Florian Marin, fiind sancţionaţi disciplinar sau chiar destituiţi pentru nesupunere.

În cadrul ultimei sale conferinţe de presă, comisarul – şef Florian Marin, şeful IPJ Vâlcea, a mărturisit că 10 dintre agenţii indisciplinaţi au primit măsuri scrise s-au au rămas fără o parte din salariu. Unul dintre ei, în schimb, s-a văzut aruncat în stradă, pentru că a refuzat să-şi asculte şefii, iar milităria e militărie în „Miliţie”, pardon Poliţie. „La nivelul IPJ Vâlcea, au fost aplicate 11 sancţiuni disciplinare. Este vorba despre şapte mustrări scrise, trei diminuări ale drepturilor salariale şi o destituire din poliţie. În majoritatea cazurilor, aceştia au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu”, declară comisarul şef Florian Marin.

Ei bine, nu este de neglijat faptul că până la finele acestui an este posibil să mai apară alţi 10 poliţişti sancţionaţi, pentru că la ora actuală se mai efectuează cercetări în alte 10 cazuri de indisciplină, iar comisarul – şef Florian Marin nu exclude ca să se producă şi schimbări la unele secţii de poliţie din judeţ. Sigur, acolo unde interesele de grup nu primează…