Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SFATURI DE LA POLIŢIE! Iubeşte-ţi maşina!

Pentru prevenirea furturilor de şi din autoturisme, I.P.J. Vâlcea ne recomandă:
– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi, eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere; cuplaţi alarma şi verificaţi dacă uşile şi portbagajul sunt asigurate corespunzător;
– Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.
– Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute; Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vot tenta hoţii să vă spargă vehiculul.
– Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
– Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii etc.). Acestea vor fi mai dificil de vândut la mâna a doua.
– Dacă aveţi o singură cheie pentru portiere, portbagaj şi rezervor, schimbaţi-le pe toate în cazul dispariţiei buşonului de la rezervor!
– Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt.
– Folosiţi un sistem de blocare a volanului şi pedalelor sau un întrerupător electric general montat într-un loc ascuns.
– Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine).
– Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!!!

IMPORTANT:
Nu lăsaţi în autoturism actele acestuia! Păstraţi acasă o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia – inclusiv prin intermediul internetului.

ATENŢIE!!!
– Dacă auziţi un sistem de alarmă, nu treceţi nepăsător mai departe. Gândiţi-vă că ar putea fi autoturismul dumneavoastră!
– În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu umblaţi în maşină ( puteţi distruge urmele), ci sesizaţi Poliţia!
– Nu rămâneţi indiferenţi dacă observaţi persoane suspecte la alte autoturisme!
– Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturaţi-vă POLIŢIEI în lupta împotriva infractorilor!!!
112 – MEREU LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ!