Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Razie în Vâlcea. Taximetrişti prinşi cu ocaua mică

În această dimineață de vineri, 23 februarie a.c., polițiștii vâlceni au desfășurat o altă acțiune care vizează în principiu, depistarea ilegalităților săvârșite de taximetriști, mai exact taximetria la negru, precum și depistarea celor care nu au licență de transport.
La acțiune au participat polițiști cu atribuții pe linie rutieră și ordine publică, din cadrul mai multor subunități ale inspectoratului.
Acțiunea face parte dintr-un plan de măsuri care se derulează în primul semestru al anului 2018.
În doar câteva ore, au fost verificate 139 de autoturisme, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie în valoare de 10.070 lei.
Au fost depistați 11 conducători auto care nu aveau autorizație taxi, pentru 5 dintre aceștia luându-se măsura suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pe o perioadă de 6 luni, fiind identificați pentru a doua oară.
Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.
Dintre sancțiunile aplicate, 42 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.
De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, au fost reținute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
2 bărbați, de 62 și 68 ani, au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme cu care efectuau transport de persoane în regim de taxi, pe DN 64, pe raza localității Mihăești, fără a deține autorizație taxi pentru autoturismele conduse.
Bărbații au fost sancționați contravențional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismelor conduse pe o perioadă de 6 luni.
Totodată, pe DN 7, în localitatea Budești, au fost depistați alți 2 bărbați de 56 și 67 ani, în timp ce conduceau autoturisme cu care efectuau transport de persoane în regim de taxi, fără a deține autorizație taxi pentru autoturismele conduse.
Și aceștia au fost sancționați contravențional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismelor conduse pe o perioadă de 6 luni.
Pe DN67B, în comuna Lăcusteni, a mai fost depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu care efectua transport de persoane în regim de taxi, fără a deține autorizație taxi pentru autoturismul condus.
Acesta a fost sancționat contravențional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului condus pe o perioadă de 6 luni.

Acțiunile desfășurate de Poliția Rutieră Vâlcea pentru siguranța transportului public de persoane continuă și în perioada următoare.