Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Patru HACKERI din Vâlcea au fost ARESTAŢI. Doi dintre ei, prinşi în FLAGRANT

Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Olt au prins doi vâlceni în flagrant în timp ce scoteau sume de bani de la o agenţie de transfer bani de pe raza oraşului Balş. Tinerii, de 23 şi 30 de ani, mai ridicaseră în prealabil alte sume de bani din Târgu Jiu, fiind vorba de 8.600 de lei şi 2.200 de euro.

Întreaga operaţiune a oamenilor legii a avut loc în data de 30 iulie a.c., ei efectuând şi patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, în localitatea Băbeni, acolo unde au mai fost depistaţi încă doi tineri, ce făceau parte din aceeaşi grupare infracţională specializată în fraude informatice. „În fapt, cei patru bărbaţi, din judeţul Vâlcea, sunt bănuiţi că, în perioada iunie-iulie 2014, prin efectuarea de licitaţii fictive, prin intermediul unor site – uri de comerţ electronic, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni români şi străini, cu suma de aproximativ 50.000 de euro. La percheziţii, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 2 laptop-uri, 10 telefoane mobile, 37 CD –uri, 5 memory stik – uri, o imprimantă, precum şi acte de identitate falsificate” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Joi, 31 iulie a.c., Tribunalul Olt a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile pentru hackerii din Vâlcea.