Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MOST WANTED: Vâlcean, în topul celor mai periculoşi infractori aflaţi în libertate

Unul dintre cei mai căutaţi violatori din România este un vâlcean. Ilie Vălug este un bărbat de 44 de ani, din comuna Galicea, judeţul Vâlcea, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de viol. El se sustrage pedepsei cu închisoarea, fiind dat în urmărire internaţională de autorităţile române.

Ilie Vălug se află în topul MOST WANTED de pe site-ul Poliţiei Române, el fiind în primii 15 cei mai periculoşi infractori aflaţi în libertate. Omul a comis infracţiunea în anul 2006, victima sa fiind o minoră, Monica B., din localitatea Poplaca, judeţul Sibiu. Vâlceanul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care au decis să-l trimită în judecată şi să propună arestarea lui preventivă sub acuzaţia de viol. Procesul a durat până în anul 2008, magistraţii analizând atent expertizele medico-legale, audiind şi reaudiind cei nouă martori din proces şi cerând relaţii la SC Dacos Rm. Vâlcea despre posibile călătorii ale acestuia.

Atunci violatorul din Galicea a fost condamnat de prima instanţă la 13 ani de închisoare cu executare. A doua instanţă însă a considerat că fapta sa este extrem de gravă şi a decis să-i majoreze pedeapsa lui Vălug la 15 ani de închisoare cu executare.

Problema este că violatorul nu este de găsit acum, el sustrăgându-se mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea şi ajungând în topul celor mai periculoşi infractori din România. El a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile române.

http://www.politiaromana.ro/ro/most-wanted/valug-ilie