Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În week-end a „plouat” cu beţivi pe şoselele din Vâlcea

INDOLENŢĂ. Sfârşitul de săptămână este un bun prilej pentru agenţii rutieri ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea de a prinde cât mai mulţi şoferi beţi la volan. Asta pentru că, în ultima perioadă, numărul alcoolicilor ce circulă pe drumurile publice din judeţul nostru s-a înmulţit, însă mare parte din ei nu scapă de filtrele poliţiştilor. Chiar sâmbătă, 12 aprilie a.c., agenţii rutieri au depistat nu mai puţini de 4 şoferi beţi în trafic într-o singură zi.

Unul dintre şoferii alcoolici depistaţi a fost în comuna Prundeni, pe DN 64, acolo unde Sebastian V. – 43 de ani, a fost oprit în trafic pentru un control de rutină. Poliţiştii au mirosit că omul este rupt de beat şi imediat i-au pus „fiola”. Ei bine, nu s-au înşelat pentru că şoferul avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sebastian V. a rămas fără permis de conducere şi s-a ales şi cu un dosar penal.

Şi Aurelian S. – 31 de ani, din Frânceşti, a fost prins în stare de ebrietate la volan. Bărbatul circula pe DJ 646, în localitatea Tomşani în momentul în care a fost oprit de poliţişti, care imediat l-au testat cu aparatul etilotest, constatând că şoferul avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Acesta a fost condus la Spitalul Horezu, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. În cauza s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsită de art. 336 – Codul Penal” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

În Rm. Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, un tânăr de 27 de ani a fost prins beat la volan chiar de dimineaţă, în jurul orei 10.40. Ionuţ S. avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, din acest motiv, pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

De asemenea, un alt tânăr, de această dată din Horezu, a avut tupeul de a conduce o maşină sub influenţa băuturilor alcoolice şi, pe deasupra, el a mai şi refuzat să tragă pe dreapta când poliţiştii i-au făcut semn să oprească. „Oprit ulterior, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, a reieşit o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului” – ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.