Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: RAZIE de amploare organizată de Poliţia Oraşului Horezu

Azi, 28 septembrie, între orele 09.00 – 12.00, Poliția Orașului Horezu a efectuat o razie, la care au participat în sistem integrat 50 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști, arme, explozivi și substanțe periculoase și intervenție rapidă.

În doar 3 ore, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, au constatat o infracțiune pe linie rutieră, au reținut 14 certificate de înmatriclare și 1 permis de conducere .

Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, acționându-se pe toate liniile de muncă ale poliției, pe raza orașului Horezu.

Astfel, polițiștii au legitimat 526 de persoane, au verificat 427 de autovehicule și au controlat 10 agenți economici.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, respectiv: 100 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
4 sancțiuni contravenționale prevăzute de Ordonanța Guvernului 37 din 2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, fiind depistați conducători auto care au utilizat incorect diagramele tahografice, pentru transport de marfă.
4 sancțiuni prevăzute de Legea nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, fiind depistați conducători auto care au permis îmbarcarea în mijlocul de transport din altă localitate decât cea autorizată, transport peste capacitatea autorizată și fără a pune în funcțiune aparatul de taxat. De asemenea a fost retras un atestat taxi. Constatările pe această linie au fost făcute de către polițiștii Serviciului Rutier, care au acționat în cadrul raziei alături de polițiștii rutieri din orașul Horezu.

3 sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind depistați vânzători care au comercializat marfă fără a elibera bon fiscal;
2 sancțiuni contravenționale prevăzute de H.G. 301/2012, privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, fiind depistate două societăți comerciale care nu erau asigurate cu sisteme de securitate prevăzute de lege;
2 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto și
1 sancțiune contravențională prevăzută de Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind depistat un agent economic care comercializa produse cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens, polițiștii au confiscat produse alimentare, în valoare de 270 de lei;
Totodată, polițiștii au retras 14 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și au reținut 1 permis de conducere.
Unul dintre conducătorii auto verificați avea o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe Drumul Județean 665, pe raza orașului Horezu, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Vaideni, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Conducătorul auto în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.