Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Bătrână salvată în ultimul moment de pompierii vâlceni dintr-un apartament în flăcări din Rm. Vâlcea

Astăzi, în jurul orei 11:50, printr-un apel la 112 au fost anunțate emisii de fum dintr-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de pe strada General Magheru, din Rm. Vâlcea. Pompierii militari au intervin cu o autospecială de stingere a incendiilor, descarcerarea, ambulanță SMURD și autoplatformă de lucru la înălțime.

Deși nu au fost anunțate victime, echipajele au găsit una, care a fost evacuată imediat și i s-a acordat îngrijiri medicale. În interiorul apartamentului ardea un element de mobilier.

Victima, o femeie în vârstă de 94 de ani, a fost găsită inconștiență, prezintând semne vitale, fără arsuri. Aceasta a fost predată la UPU în stare de constiență. În timpul deplasării spre spital, echipajul SMURD a administrat oxigen victimei, iar aceasta și-a revenit. A rămas la spital pentru investigații suplimentare.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este efectul termic al dispozitivelor electrice lăsate sub tensiune (aparat masaj) față de materialele textile din apropiere.