Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FLAGRANT: Prins la volanul unei mașini furate, fără permis și beat

La data de 27 august a.c., un bărbat a fost prins în flagrant delict și reținut de polițiștii rutieri, în timp ce se afla la volanul unui autoturism fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice

În ziua de 27 august a.c, ora 07.10, organele de poliție au depistat un bărbat care a sustras și condus un autoturism, pe raza comunelor Racovița și Boișoara din județul Vâlcea, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, cu ocazia depistării, acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei, refuzând totodată și recoltarea de probe biologice.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore a bărbatului, iar astăzi, suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu permisul reținut și beat la volan

Un bărbat 31 de ani, a fost prins în flagrant delict de polițiștii rutieri vâlceni în timp ce se afla la volanul unui autoturism având permisul de conducere reținut și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de 27 / 28 august, ora 01.45, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Milcoiu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza comunei Budești, au depistat un bărbat care se afla la volanul unui autoturism, pe DJ 678, în localitatea Budești, având permisul de conducere reținut și sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Râmnicu Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.