Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BEȚIVI LA VOLAN pe drumurile din Vâlcea

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza comunei Bujoreni, un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal.

În aceeași zi, în jurul orei 16.00, polițiștii de ordine și siguranță publică, din cadrul Poliției Brezoi, au depistat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Câineni, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 7D, , aflându-se sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Brezoi pentru recoltarea a două probe de sânge, pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.
În cauză, a fost deschis un dosar penal.

Tânăr depistat la volan, fără permis de conducere și sub influența alcoolului

În noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii rutieri, din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, au plecat în urmărirea unui autoturism, care nu oprise la semnalul regulamentar de oprire, efectuat pe bulevardul Tineretului, de către un ofițer de poliție, din cadrul Biroului Rutier.
După ce au reușit să oprească autoturismul, polițiștii au constatat că, la volan se afla un tânăr, de 22 de ani, din orașul Băbeni, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și care se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultând 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la spital în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 și art. 336, din Codul Penal.