Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Beţi la volan sau cu permisul suspendat, şapte şoferi din Vâlcea s-au ales cu dosare penale

În doar două zile, în speţă în zilele de vineri şi sâmbătă, nu mai puţin de şapte şoferi s-au ales cu dosare penale. Conducătorii auto, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, au fost depistaţi în timp ce încălcau cu bună-ştiinţă normele Codului Penal privind siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În cele şapte situaţii, poliţiştii rutieri au constatat 8 infracţiuni, dintre care 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului (0,58; 0,53; 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar 3 pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Un exemplu prezentat de poliţişti este cel al unui bărbat din Fârtăţeşti, Ion P., care vineri, 11 martie 2016, a fost prins conducând DJ 643B – Măciuca în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest,a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat omul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Ca atare, acestuia i s-a întocmit un dosar penal.