Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accident ÎNFIORĂTOR la Diculeşti. I-a înşirat creierii pe asfalt

TRAGEDIE: Un eveniment ce trebuia să fie fericit în sânul familiei şefului de Post al Poliţiei Diculeşti, Gheorghe Tătuţ, a fost umbrit de un incident tragic. În seara zilei de sâmbătă, 30 august a.c., fiul şefului de post şi-a sărbătorit, la Căminul Cultural din Diculeşti, nunta cu fata preotului Parohiei Oteteliş – Bălceşti. La petrecere au participat foarte multe persoane, iar pentru a organiza totul ca la carte, familia celor doi miri a angajat şi persoane din comună. Unul dintre aceştia a fost Viorel Şerban – 24 de ani, un băiat amărât, care avea nevoie de bani pentru a se întreţine pe el şi pe fratele său. Numai că, în acea noapte, soarta a fost crudă cu acest tânăr, el sfârşind sub roţile unei maşini conduse de un băiat de bani gata, care pe lângă faptul că rula cu viteză mare, mai era şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accidentul rutier a avut loc în jurul orei 23.50, atunci când tânărul Viorel Andrei – 27 de ani, băiatul unui important om de afaceri din Bălceşti, a condus cu viteză un BMW pe DJ 643, iar pe raza comunei Diculeşti, în dreptul Căminului Cultural, el l-a spulberat pur şi simplu pe Viorel Şerban, pieton ce traversa strada în preajma trecerii de pietoni. Maşina s-a oprit în alte şase autoturisme parcate pe marginea drumului, una dintre ele fiind a adjunctului ISU Dolj, iar alta a unui agent şef al SPR Dolj. Văzând ce a făcut, şoferul BMW-ului şi cei patru pasageri din maşina sa au fugit de la faţa locului, lăsând victima într-o baltă de sânge pe carosabil şi abandonând autovehiculul. „A. Viorel, de 27 de ani, din oraşul Bălceşti, a condus un autoturism înmatriculat în străinătatea, pe DJ643 – Diculeşti, din direcţia S-N, iar la kilometrul 61 + 100 metri, pe fondul vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice a accidentat mortal pe Ş. Viorel, de 24 de ani, din comuna Diculeşti, care s-a angajat în traversarea străzii în zona trecerii pentru pietoni. După accident conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a abandonat autoturismul la faţa locului” – se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Vâlcea.

Victima a murit pe loc

Din păcate, tânărul Viorel Şerban a fost grav accidentat, martorii susţinând că lovitura a fost atât de puternică încât i s-a înşirat creierul pe asfalt. Din câte se pare, el a fost proiectat în jur de 10-15 metri pe carosabil. Tânărul a murit pe loc, cadrele medicale de pe ambulanţa ce a ajuns la faţa locului la scurt timp nemaiavând altceva de făcut decât să constate decesul. „Cel care a provocat accidentul, băiatul unui om de afaceri, nici măcar nu s-a uitat să vadă dacă victima sa mai trăieşte. El şi cei patru pasageri ai săi au fugit de la faţa locului, iar Viorel Şerban avea creierii înşiraţi pe stradă. O astfel de tragedie te lasă fără cuvinte. Din păcate, tânărul accidentat a murit pe loc, iar acest eveniment tragic a umbrit nunta fiului şefului de post al Poliţiei Diculeşti. Victima venise să ajute la organizarea nunţii, însă a avut un sfârşit tragic” – ne-a povestit un martor din Diculeşti.

Şoferul, prins de poliţişti după o oră şi jumătate

Aşa cum spuneam, şoferul BMW-ului, Viorel Andrei, a fugit de la faţa locului, el fiind depistat de poliţişti în jurul orei 01.20, iar când i s-a luat alcoolemie s-a dovedit că el conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,23mg/l în aerul pur expirat.

Dacă prima dată poliţiştii rutieri au crezut că victima a traversat în preajma trecerii de pietoni – fiind menţionat acest lucru şi în comunicatul de presă trimis -, ulterior agenţii de circulaţie au făcut măsurătorile necesare şi au constatat că de fapt a trecut strada la câţiva metri de „zebră”. De aceea, se ia în calcul ca accidentul să fie încadrat la culpă comună, deşi tânărul şofer nu scapă de acuzaţiile de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.