Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

80 de şoferi din Vâlcea, amendaţi pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă

Două zile în care nu a fost nicio avertizare meteo de ninsori sau viscol şi poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea au ieşit la „vânătoare” de şoferi ce nu şi-au echipat maşinile de iarnă. Acţiunile s-au desfăşurat de la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu, timp în care zeci de şoferi au picat în plasa agenţilor de circulaţie. „Poliţiştii rutieri şi cei din cadrul structurilor de ordine publică au acţionat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în principal nerespectarea de către conducătorii auto a obligaţiei de a dota autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă ori polei” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

Ca atare, poliţiştii rutieri au amendat nu mai puţin de 80 de şoferi vâlceni, valoarea totală a contravenţiilor ridicându-se la suma de 20.565 lei. Agenţii de circulaţie au reţinut şi 3 permise de conducere. „Tot cu această ocazie, conducătorii auto au fost informaţi cu privire la avertizarea de cod galben, fiindu-le recomandat să îşi amâne plecările din localitate, în limita posibilităţilor. Prin aceste acţiuni, s-a urmărit conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere” – se mai arată în comunicatul de presă.

Razii ale poliţiştilor au avut loc şi în municipiile Rm. Vâlcea şi Drăgăşani. Agenţii râmniceni au dat 30 de amenzi, în valoare de 6870 lei, controlând 70 de autovehicule şi au legitimat 72 de persoane. La Drăgăşani, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2735 lei, fiind legitimate 33 de persoane şi controlate 30 de autovehicule.