Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

1 WEEK-END, 6 ACCIDENTE RUTIERE ŞI 7 VICTIME

Bilanţ de week-end al poliţiştilor rutieri din Vâlcea, care au fost nevoiţi să facă faţă unui număr destul de mare de accidente rutiere, nemaipunând la calcul şi simplele şi eternele tamponări în trafic. Citiţi mai jos care au fost cele mai grave accidente din judeţul Vâlcea, la sfârşitul săptămânii trecute.

Drăgăşani: Biciclist în comă, după ce a fost lovit de o maşină

Neatent, un biciclist de 71 de ani din Drăgăşani a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o maşină. Accidentul rutier s-a produs vineri, 24 octombrie a.c., la ora 13.45, pe strada Regele Ferdinand, la kilometrul 113+900 metri. Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, se pare că biciclistul Mihai N. a făcut o manevră de schimbare a direcţiei de mers către stânga fără a se asigura, fiind lovit din plin de un autovehicul condus de Marian V. – de 21 de ani. Bătrânul voia să se ducă la o fântână, însă din păcate, în urma impactului, a fost proiectat pe carosabil. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul municipal Drăgăşani, unde i s-a stabilit diagnosticul iniţial de politraumatism prin accident rutier – comă Glasgow, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Judeţean Craiova. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar biciclistului i s-au prelevat mostre de sânge, nefiind posibilă testarea cu aparatul etilotest.

Sineşti: Beat criţă, intrat cu maşina într-un pod

Alcoolul şi viteza fac din nou victime pe şoselele vâlcene. În noaptea zilei de 25 octombrie a.c., în jurul orei 01.15, un tânăr de 22 de ani, Constantin M. – din Sineşti, s-a urcat beat la volan şi a gonit cu viteză pe DJ 605 A, pe raza localităţii Sineşti. La un moment dat însă, fiind carosabilul umed, şoferul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă spre dreapta şi a lovit un podeţ din beton.
În urma impactului, pasagerul din dreapta maşinii, Ionuţ P., a suferit răni grave, fiind transportat la Spitalul orăşenesc Horezu, acolo unde medicii i-au diagnosticul preliminar de „politraumatism TCC acut deschis, plagă occipitală, contuzie toracică, fractură femur drept si şoc post traumatic”.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-a fost recoltată o probă biologică de sânge.

Măciuca: Bătrână neatentă lovită de maşină

Un alt accident grav ce a avut loc sâmbătă 25 octombrie a.c., în jurul orei 11.45, s-a petrecut în Măciuca. Acolo, o bătrână de 71 de ani, Ana S., a traversat strada, DN 67B, fără să se asigure, ea fiind acroşată cu oglinda de un autoturism, condus de către Stelian C.
Victima a fost rănită grav, ea fiind transportată la Spitalul Drăgăşani pentru investigaţii medicale, stabilindu-i-se diagnosticul de T.C.C. acut închis, plagă occipitală şi traumatism hemitoracic drept.

Drăgăşani: Încă un accident cu încă un biciclist

Tot sâmbătă, 25 octombrie a.c., la ora 08.30, şi tot pe strada Regele Ferdinand, din Drăgăşani, acolo unde vineri a mai avut loc un accident rutier, un alt biciclist a provocat un incident în trafic. Totul s-a întâmplat la kilometrul 112+850 m, când biciclistul a acroşat capota motor a unei autoutilitare, condusă de Ilie B., de 26 de ani, din comuna Dobroteasa, jud. Olt, aflată oprită pentru a acorda prioritate de trecere autoturismelor care circulau pe DN 67 B. În urma impactului, biciclistul a căzut pe carosabil, el suferind răni serioase. La Spitalul orăşenesc Drăgăşani, acolo unde a fost transportat chiar de şoferul autoutilitarei, i s-a stabilit diagnosticul iniţial de TCC acut închis cu hematom parietal drept, traumatism umăr drept şi fractură genunchi drept.

Băbeni: Impact frontal între o maşină şi o dubă

Precipitaţiile de sâmbătă, 25 octombrie a.c., i-au determinat pe poliţiştii rutieri să-i avertizeze pe şoferi să circule cu prudenţă. Numai că, din păcate, se mai găsesc câţiva şoferi indisciplinaţi, cărora nu le pasă de avertismente şi rulează ca „la nebuni” pe şoselele vâlcene. Este şi cazul unui şofer de 27 de ani, din Mitrofani, care a provocat un accident rutier grav pe DN 64, la Băbeni. Incidentul a avut loc în jurul orei 05.00, când Gheorghe C. nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, la intrarea pe pod, a pierdut controlul direcţiei de mers spre stânga, a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă de Nicolae S., de 45 de ani, din Rm. Vâlcea.
În urma impactului, două victime din maşină au fost transportate la Spitalul Judeţean Vâlcea. Este vorba de şoferul Gheorghe C., care a suferit un TCF, dar şi policontuzii, precum şi de pasagerul Romanica S., de 58 de ani, care a suferit un traumatism la genunchiul stâng.

Râmnic: Şoferiţă teribilistă – a fugit de la locul accidentului

În seara zilei de sâmbătă, 25 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, un alt accident a avut loc, de data aceasta în Râmnicu Vâlcea. Incidentul s-a produs pe strada Aleea Ciocârliei şi a fost produs de o şoferiţă din Dăeşti. Alexandra G., de 24 de ani, a condus un autoturism pe strada cu pricina, iar la intersecţia cu str. Nicolae Bălcescu nu a acordat prioritate de trecere biciclistului Marin J., intrând în coliziune cu acesta.
„Conducătoarea auto a coborât din autovehicul pentru a discuta cu victima, dar la scurt timp, a plecat de la faţa locului, înainte ca organele de poliţie să ajungă la locul producerii evenimentului. În urma verificărilor efectuate de către organele de politie. În apropiere, poliţiştii au identificat conducătoarea auto şi autovehiculul. În urma verificării documentelor autoturismului, s-a constatat faptul că numerele de înregistrare provizorii ale autoturismului erau expirate din data de 13 august a.c.” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.
În urma impactului, biciclistul Marin J. a fost rănit uşor, el fiind diagnosticat cu o „contuzie toracică” şi o „contuzie coloană lombo-sacrată”.

Foto: arhivă