Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: Google Maps

O zi fără maşină! Bulevardul Dem Rădulescu va fi închis traficului auto!

foto: Google MapsAgenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea a dat startul unei campanii interesante, ce se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie 2015. Astfel, şefii de la Protecţia Mediului încearcă să-i convingă pe vâlceni să mai lase maşinile acasă şi să se mai deplaseze şi pe bicicletă sau cu mijloacele de transport în comun, în scopul reducerii poluării în oraş.

Tocmai de aceea, sâmbătă, 19 septembrie 2015, tronsonul dintre Grădina Zoologică și intersecția cu strada Dem Rădulescu va închis traficului auto, între orele 09.00-11.00. Campania este intitulată Săptămâna Mobilităţii Europene, iar tema din acest an este „“Alege. Schimbă. Combină” (Choose. Change. Combine).

„Circa 200 de elevi echipați cu role, biciclete, skateboard etc. își vor manifesta bucuria de a se plimba în voie, arătând că toţi avem un rol important în micile schimbări, cum ar fi mersul cu bicicleta, în detrimentul maşinii, folosirea transportului public în comun, sau mersul pe jos.

În acest fel, populaţia urbană este îndemnată să renunţe la deplasarea cu maşina personală în oraş şi să folosească mijloace de transport nepoluante sau mersul pe jos, pentru a nu conduce la sporirea poluării, zgomotului, accidentelor sau reducerea spaţiului verde şi în principal, a confortului şi sănătăţii cetăţenilor” – se arată în comunicatul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea.