Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: IJJ Valcea

Instalaţii artizanale pentru furt de energie electrică la Buneşti

Foto: IJJ ValceaCinci persoane din comuna Buneşti, judeţul Vâlcea, au fost prinse de jandarmi şi de angajaţii CEZ România în timp ce furau energie electrică din reţeaua de distribuţie, folosindu-se de instalaţii artizanale.

Jandarmeria Vâlcea a descins zilele trecute la Buneşti, în satele Rîpăneşti şi Teiuşu, la locuinţele suspecţilor, ei descoperind că aceştia sunt racordaţi ilegal la reţeaua de alimentare. Hoţii de energie electrică s-au ales cu dosare penale care au ajuns deja pe masa procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

„Jandarmii le-au întocmit dosare conţinând acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de «sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare», fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228, Cod Penal şi art. 92 alin. 2 din legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale numitelor: G. Ana din com. Buneşti, sat Rîpăneşti, A. Cristina din com. Buneşti, sat Teiuşu, G. Roza, din com. Buneşti, sat Rîpăneşti, M. Veronica din com. Buneşti, sat Teiuşu şi A. Ecaterina din com. Buneşti, sat Teiuş” – se arată în comunicatul de presă al IJJ Vâlcea.