Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

EXCLUSIV: Descinderi la ROMSILVA Vâlcea! Documente care au umplut o dubă, ridicate de DIICOT!

foto Vocea ValciiConducerea Direcţiei Silvice Vâlcea – ROMSILVA – a fost „vizitată” săptămâna trecută de o suită de procurori DIICOT şi mascaţi. Întreaga anchetă a pornit de la Bucureşti, iar gurile rele spun că dosarul este „derivat” din cel al omului de afaceri vâlcean Gheorghe „Gicuţu” Deaconeasa, pentru care a fost deja trimis în judecată alături de adjunctul Gărzii Naţionale de Mediu, Ion Marius Bărbulescu.

Cert este însă că procurorii DIICOT şi mascaţii au ridicat de la sediul Direcţiei Silvice Vâlcea atât de multe documente încât au umplut o întreagă dubă. Sursele noastre ne-au declarat că ar fi fost vorba de toate contractele de vânzare a masei lemnoase de trei ani încoace, adică din perioada 2012 – 2015.

Preţurile practicate de Direcţia Silvică le-ar fi atras atenţia procurorilor, preţuri destul de scăzute. Printre cei vizaţi în anchetă se numără anumiţi şefi de ocoale silvice din judeţul Vâlcea, care se pare că ar fi favorizat mafia lemnelor, vânzând arbori la preţuri de nimic în favoarea infractorilor.

Exclus nu este ca în anchetă să fie implicat şi actualul director al Romsilva, pesedistul George Mihăilescu, care se află la conducerea instituţiei chiar din 2012, din luna septembrie. Colegii săi de partid şuşotesc pe la colţuri că Mihăilescu are o avere de invidiat, însă nu este mai puţin adevărat că are şi câţiva „arici” în buzunar, pesediştii fiind oripilaţi de câteva gesturi ale acestuia la diferite „chermeze”.

Revenind la probleme mai serioase, directorul Direcţiei Silvice Vâlcea ar putea fi audiat în curând la DIICOT, el urmând să dea socoteală pentru fiecare contract ridicat de procuror, iar la cât de multe sunt s-ar putea să-i ia câteva zile bune să dea explicaţii.