Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CEZ o dă în nesimțire! Pârtia Transalpina Schi Resort nu se poate deschide din cauza lipsei de curent

Împătimiţii sporturilor de iarnă sunt nevoiți să mai aștepte pentru a putea schia pe cel mai modern și mai frumos domeniul schiabil, Transalpina Ski Resort, de la Obârşia Lotrului. Pârtia ar fi trebuit să se deschidă vineri, 21 decembrie 2018, în condițiile în care toate instalațiile au fost verificate și funcționează la parametri normali. Administratorii pârtiei au făcut toate pregătirile, însă problemele cu rețeaua CEZ pun în dificultate deschiderea pârtiei.
Deși iarna și-a intrat deplin în drepturi, iar la Obârșia Lotrului stratul de zăpadă depășeste un 1 metru, administratorii pârtiei, dar și patronii pensiunilor din zonă sunt îngrijorați din cauza fluctuațiilor de tensiune și a faptului că rețelele CEZ sunt la pământ. În zona de nord a județului, dar mai ales la Voineasa și Obârșie nu este curent electric de duminică.
Oamenii au început să se impacienteze, mai ales că au văzut dezinteresul celor de la CEZ în rezolvarea problemei. Spre exemplu, la Obârșie, foarte mulți copaci au căzut pe cablurile electrice, iar firma externalizată din CEZ să se ocupe de asemenea defecțiuni are prea puțin angajați pentru a face față cu brio situației.
Cât va mai dura această situație nimeni nu poate să estimeze, iar cei îndrituiți să o face se încăpățânează să nu comenteze în niciun fel situația. Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a solicitat operatorului de energie electrică, respectiv S.C. CEZ – Distribuţie Oltenia S.A, prin adresa nr. 16206/18.12.2018, să intervină în regim de urgenţă, astfel încât alimentarea cu energie electrică să fie reluată cu operativitate, în caz contrar urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă.
Amintim că domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului a fost construit de firma Acomin Deva, care este administrată de Dan Faur, și to această societate administrează domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, de la Vidra – Vâlcea. După problemele din anii trecuţi, când din cauza unor neînţelegeri, între administraţia locală – beneficiara domeniului şi firma care o administrează, sezonul de iarnă a început cu întârziere, anul acesta totul va depinde doar de vreme. Dan Faur estimează că pentru prima dată, după mulți ani, există toate premisele unui sezon de iarnă excelent pentru iubitorii sporturilor de munte.
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort pune la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă o serie de facilităţi: şapte pârtii pentru începători şi avansaţi, telescaun, teleschi, tegondolă, instalaţii, dacă nu cele mai moderne printre cele mai moderne, pe o suprafaţă considerată cea mai ofertantă în acest moment din ţară.