Acasă Eveniment CALAMITĂŢI: Podul rupt de la Frânceşti a fost reparat în timp record

CALAMITĂŢI: Podul rupt de la Frânceşti a fost reparat în timp record

Traficul rutier pe DJ 676 A a fost vineri, 25 aprilie a.c., total restricţionat, din cauza unui crater imens apărut pe podul ce face legătura între localitatea Frânceşti şi oraşul Băbeni. Problema a fost rezolvată însă în doar o zi şi jumătate, echipele de la RAJPD Vâlcea acoperind groapa produsă de viituri şi redând podul circulaţiei rutiere.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile din Vâlcea au intrat în alertă din cauza alunecărilor de teren şi a calamităţilor ce s-au produs în judeţ. Cel mai grav eveniment a avut loc la Frânceşti, acolo unde podul face legătura dintre această localitate şi oraşul Băbeni, s-a rupt în după-amiaza zilei de vineri, 25 aprilie a.c., traficul rutier pe DJ 676 A fiind total restricţionat. Podul s-a rupt la un capăt, formându-se un crater imens, iar principala cauză a fost volumul mare de apă ce a venit în urma ploilor. Cu doar câteva ore înainte ca acest pod să se rupă, prefectul Dumitru Cornoiu a trecut prin zonă, venind de la o alunecare de teren produsă tot în Frânceşti.
pod rupt francesti 1
Şoferii au fost îndrumaţi să folosească alte rute ocolitoare pentru a ajunge în Frânceşti, variante de rezervă fiind prin Băile Govora şi Pietrari, până când autorităţile vor repara podul. Iar acest lucru s-a întâmplat în timp record, deşi nimeni nu se aştepta la acest lucru. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, ne-a declarat că a fost necesară doar de o zi şi jumătate pentru a se mobiliza şi a aduce la faţa locului echipe de drumari de la RAJPD Vâlcea, care au acoperit craterul şi au deschis podul circulaţiei rutiere. „Problema era gravă şi trebuia rezolvată. Am refăcut podul şi am dat drumul la circulaţie. Acum însă mai avem două probleme în Lădeşti, acolo unde 2 poduri s-au rupt din cauza viiturilor. Unul dintre poduri, de la Cermegeşti, poate fi refăcut şi îl vom repara în scurt timp, însă cel din Găgeni trebuie refăcut în totalitate” – ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentFOTO: Teroarea inundaţiilor din Muereasca
Articolul următorViolator din Râmnic, condamnat la 7 ani de închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.