Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Avion pilotat de Adrian Iovan s-a prabusit in Apuseni

UPDATE 00.21 Dana Safta director Spital Elias : „S-a intervenit la in Epoca de Piatra”. 5 dintre raniti sunt in drum spre spital.

UPDATE 23.37 Catalin Chiper secretar de stat Ministerul de Interne a declarat „Noi am organizat aceasta operatiune de cautare cu fortele a 4 judete si am apelat si la localnici si padurari.”

UPDATE 23.30 Copilotul in stare critica, doi raniti au fost coborati de catre viceprimar cu masina personala si starea lor este stabila.

UPDATE 23.25 Padurarul Todea Argentin care a ajuns primul la fata locului a declarat ca medicii erau disperati. Padurarul a declarat ca locul era in padure in varful muntelui, cu zapada de 50 cm.

UPDATE 23.19 Raed Arafat a declarat ca operatiunea a fost extrem de complexa, inceputa prompt, imediat dupa apelul la 112.

UPDATE 23.18 Unul dintre padurari a carat in spate unul dintre raniti pentru a-l salva, pe tanara medic rezident, in timp ce echipele de salvare incercau in continuare sa ajunga la locul tragediei.

UPDATE 23.15 Victor Zota, coordonatorul Agentiei Nationale de Transplant a declarat ” Este inadmisibil sa fie descoperiti de doi padurari. Adrian Iovan a fost constient doua ore dupa tragedie”.

UPDATE 23.10 O echipa de criminalisti a plecat spre varful Pietroasa – locul tragediei aviatice.

UPDATE 23.00 Tanara medic rezident a murit. „Avionul este praf, pilotul nu a putut fi scos, este inca incarcerat” declara dl Petrescu Mircea – Salvamont Bihor.

UPDATE 22.48 Adrian Iovan a murit.

UPDATE 22.37 Doua dintre victime au fost preluate de ambulante si sunt in drum spre Cluj. Copilotul are ambele picioare fracturate.

UPDATE 21.55 Adrian Iovan este in stare critica.

UPDATE 21.45 Rezidentul si pilotul Adrian Iovan sunt raniti grav, fara cunostinta.

UPDATE 21.40 Ranitii au fost gasiti in zona Dambu Bumbului.

UPDATE 21.35 Ion Burlui comandant IGSU confirma ca ranitii din avionul prabusit pilotat de Adrian Iovan au fost gasiti, dar ca echipele medicale nu au ajuns la locul accidentului fiind la cateva sute de metri distanta in acest moment.

UPDATE 21.28 Alina Balas purtator de cuvant ISU Arges a confirmat ca a primit in urma cu 2 minute un apel la 112 de la un padurar care a anuntat ca a gasit avionul si ranitii. Echipele de salvare inca nu au ajuns acolo nici la aceasta ora, in zona fiind in continuare ceata.

UPDATE 21.23 Ranitii din avionul prabusit pilotat de Adrian Iovan au fost gasiti de un padurar, sunt in stare grava. Doi dintre ei nu pot comunica. Echipa Salvamont si medicii se indreapta catre locul indicat de padurar.

UPDATE 21.19 Echipele de salvatori au declarat ca au reusit sa ajunga la 1 km de locul prabusirii avionului pilotat de Adrian Iovan.

UPDATE 21.12 Echipajele de salvare nu au reusit sa ajunga nici la aceasta ora la locul exact al tragediei pentru a acorda ranitilor primul ajutor. Au fost adusi caini salvatori pentru a participa la cautari.

UPDATE 20.16 Aproximativ 200 de localnici se implica la aceasta ora alaturi de echipajele de salvare in cautarile aeronavei. Unul dintre raniti a comunicat prin telefon salvamontistilor ca situatia la fata locului este disperata. Trei dintre raniti sunt deja inconstienti.

UPDATE 19.26 Medicul Irinel Popescu de la Spitalul Fundeni marturiseste ca era cu doctorul Zamfir aflat in avion in legatura telefonica, in momentul prabusirii. Medicul Zamfir a apucat sa-i comunice „Ne-am prabusit cu avionul” apoi legatura s-a intrerupt.

UPDATE 19.17 Echipaj Salvamont din 10 persoane condus de Florin Mihut – Sef Salvamont Vladeasa a ajuns foarte aproape de raniti. Salvamontistii spun ca inainteaza prin zona impadurita iar zapada ajunge pana la brau.

UPDATE 19.04 Avionul gasit in pasul Ursoaia de catre salvamontistii clujeni. Primele echipe au ajuns in zona. Incearca sa patrunda la locul exact al aeronavei. In zona respectiva este noapte, ceata si extrem de frig ceea ce face ca operatiunea de salvare sa fie foarte dificila. Ranitii sunt 4 medici, un student si pilotul Adrian Iovan.

UPDATE 18.55 Peste 100 persoane implicate in operatiunea de salvare, ranitii nu au fost inca gasiti si preluati, zona fiind identificata cu precizie dar foarte greu accesibila. Cativa dintre ei se afla in stare grava. 

UPDATE: 18.08 Se pare ca ranitii nu au fost gasiti in acest moment, echipajele au dificultati in a localiza cu precizie locul. Altitudinea este de 1400 km si impadurita.

UPDATE 17.49 Medicii transportau un ficat ce urma sa fie transplantat unei paciente de 62 de ani. Este a doua oara cand planificarea transplantului esueaza in cazul pacientei respective.

UPDATE 17.32 Ranitii vor fi preluati de catre ambulantele ajunse in zona. Aeronava era de mici dimensiuni, model BN2.

UPDATE: 17.22 Elicopterele Smurd au ajuns la fata locului. Se pare ca a fost vorba despre o aterizare fortata. Dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias se afla in aeronava.

Grav accident aviatic produs in urma cu putin timp. Un avion care a decolat din Bucuresti cu destinatia Oradea s-a prabusit din cauze necunoscute pentru moment. Avionul era unul medical si avea 7 persoane la bord, printre care medici de renume de la Spitalele Elias si Fundeni.

Medicii urmau sa efectueze un transplant de organe la destinatie. In avion se aflau si organele pentru transplant. In acest moment achipele de salvare se deplaseaza catre locul tragediei pentru a gasi epava si a salva pasagerii. Se pare ca acestia sunt grav raniti, dar inca in viata.

Se pare ca avionul era pilotat de Adrian Iovan si decolase de pe Aeroportul Baneasa. Avionul apartinea Agentiei Nationale pentru Transplant.

In urma cu cateva ore pilotul Adrian Iovan declara in cadrul unui interviu pentru o emisiune de stiri ca exista oricand pericolul de a face un accident si de a ti se scurta viata cu multi ani in meseria sa.

Sursa foto: captura Antena 3