Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

USR: Dan Barna – Dezastrul economic crește cu fiecare zi în care PSD și PNL rămân la putere.

Dan Barna (USR): Dezastrul economic crește cu fiecare zi în care PSD și PNL rămân la putere. Partidul Unic se pregătește pentru noi măriri de taxe

PSD și PNL au adus România într-o stare critică din punct de vedere economic și vor să crească, din nou, taxele ca să-și poată hrăni specialii, a declarat Dan Barna, vicepreședintele USR, la Reșița.

Sinecurile și pensiile speciale pe care PSD și PNL le plătesc în continuare vor duce la creșterea cheltuielilor statului și la adâncirea crizei economice din România, criză dovedită deja de cea mai mare inflație din UE, cele mai mari scumpiri la alimente și servicii, de deficitul bugetar și de împrumuturile-record făcute de Guvernul PSD-PNL.

„Doar pe primele două luni avem un deficit de 1,7% din PIB, practic de două ori mai mult decât anul trecut. În cifre foarte limpezi, înseamnă 4.000 de lei pe gospodărie. Asta doar ca deficit, iar dacă vorbim de împrumuturi, în momentul de față avem împrumuturi de 60 de miliarde de lei, adică fiecare gospodărie din România face împrumuturi de 8.000 de lei. Asta este bunăstarea pe care ne-o livrează Ciolacu. Și e clar că în 2025 vom avea un alt val de măriri de taxe. Acum, fiind an electoral, nu îndrăznesc să le mărească, dar ne-a spus-o foarte clar chiar ministrul lor de la Finanțe, că în 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani pentru aceste sinecuri înfiorătoare, pentru pensiile speciale cu care doar USR s-a luptat în Parlament”, a declarat Dan Barna, vicepreședintele USR și al Camerei Deputaților.

În ciuda promisiunilor legate de reducerea cheltuielilor statului făcute de premierul Ciolacu la preluarea mandatului, guvernarea PSD-PNL mărește constant aparatul bugetar și lovește dur în mediul privat și în oamenii care muncesc cinstit în România.

„Doar sectorul privat, doar antreprenorii, doar cei care muncesc s-au trezit că trebuie să plătească taxe mai mari. Cheltuielile publice au crescut până la cer. Când USR a plecat de la guvernare, în Guvernul României erau 68 de secretari de stat. Acum sunt aproape 200. Singurul lucru pe care PSD știe să-l facă este să prăduiască banii românilor cu sinecuri la stat. Fiecare secretar de stat, bineînțeles, cu cabinet, consilieri, mașină, secretar, șofer, toate cheltuieli nejustificate. Niciun ministru nu are nevoie de șapte, opt sau nouă secretari de stat, așa cum sunt acum în guvernarea Ciolacu, care iese și ne minte în față și le cere românilor iar votul, spunând că lucrurile merg bine. Lucrurile merg foarte prost. Din acest punct de vedere, există o singură soluție pentru români, Dreapta Unită, și nu jefuitorii banului public, PSD-PNL, vechiul sistem obișnuit să trăiască ca o caracatiță înșurubată pe munca cetățenilor”, a conchis Dan Barna.