Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MÂNĂSTIREA HUREZI: Liviu Dragnea s-a închinat la moaştele lui Brâncoveanu

Liviu Dragnea a primit, duminică, la mănăstirea Hurezi, din partea patriarhului Daniel, ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru contribuția adusă de acesta în renovarea mai multor lăcașe de cult. Patriarhul a menționat faptul că Liviu Dragnea este „un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ține de cuvânt”. Viceprim-ministrul Dragnea a declarat că nu se aștepta să primească această distincție.

„Preafericitul Daniel mi-a spus săptămâna trecută că s-ar bucura să fiu și eu prezent aici. Am venit cu drag aici, pentru că este un loc cu totul deosebit. Am avut și onoarea să primesc această distincție, care mă copleșește. Nu mă așteptam, am fost destul de surprins de acest gest. Turismul din România ar putea aduce mult mai mult decât aduce în prezent, avem un potențial turistic uriaș, neexploatat însă mare parte din el, iar turismul monahal la fel ar putea fi o coordonată a acestui turism, nu doar aici, la Vâlcea, pentru că nu există județ în țara noastră care să nu aibă asemenea locuri sfinte. Să sperăm că în anii următori ne va preocupa mai puțin ura dintre noi și mai mult ce ar trebui să facem bine pentru țara noastră”, a spus Dragnea.

„Pentru Oltchim, este bine că nu s-a închis Lukoilul”

Liviu Dragnea nu s-a sfiit să abordeze subiecte sensibile pentru Vâlcea şi vâlceni, cum ar fi soarta combinatului Oltchim. Secretarul general al PSD crede într-o privatizare de succes a Oltchim. „Pentru Oltchim este bine că nu s-a închis Lukoilul, pentru că ar fi afectat în mod direct procesul de producţie. Nu am informaţii concrete când va începe Lukoil să livreze materie primă către Oltchim, dar sper ca lucrurile să fie în regulă în perioada următoare, indiferent de presiunile unora sau altora şi indiferent, după părerea mea, de declaraţiile unora iresponsabile. Cred că şi sper că preocupările celor de la Ministerul Economiei, în cazul Oltchim vor avea un final bun. Doamne ajută să avem o privatizare de succes, a fost şi este unul dintre obiectivele economice mari ale acestei ţări” – a spus Dragnea, la Horezu.

Şi totuşi Sibiu – Piteşti va fi autostradă

Despre mult discutata autostradă Piteşti – Sibiu, care azi este drum expres, mâine autostradă, Liviu Dragnea a precizat că în documentul trimis la Bruxelles tronsonul Sibiu-Piteşti este trecut autostradă. „Vreau să fac o precizare pe care a făcut-o şi premierul ieri, informaţia importantă şi corectă este că în Master Planul de Transport al României, care este singurul document oficial şi cert este că acolo tronsonul Sibiu-Piteşti este trecut autostradă. Faptul că până a se ajunge la autostradă se trece prin nişte faze intermediare este important, dar nu este determinant. Cert este că prima operaţie va fi exproprierea pentru autostradă, urmând să se decidă ulterior dacă se trece prin faza intermediară de a se construi drum expres sau se face de la bun început autostradă. Exproprierile vor începe cât de curând, important este de ştiut că între Sibiu şi Piteşti va fi autostradă” – susţine secretarul general al PSD.

OBÂRȘIA LOTRULUI: „Lucraţi băieţi că vă dau eu bani”

În cazul domeniului schiabil de la Obârşia Lotrului, Dragnea susţine că acesta este unul dintre proiectele pe care constructorii le-au efectuat la îndemnul iresponsabil al unor membrii ai guvernului. „Lucraţi băieţi că vă dau eu bani”, aşa li s-a spus la vremea respectivă, iar cea mai mare parte, dacă nu toţi constructorii, care au lucrat la aceste tipuri de obiective turistice au luat bani din bancă, crezând în cuvântul unor oficiali guvernamentali, din păcate. În cazul de la Obârşia Lotrului cei care ar trebui să dea bani sunt cei de la Autoritatea Naţională pentru Turism, care nu au de unde. Contractele au fost făcute cu autorităţile locale deşi fuseseră începute cu ministerul. Sperăm ca în perioada următoare, ori în această lună ori în luna noiembrie să găsim parţial o sumă pentru a putea acoperi o parte din aceste lucrări în aşa fel încât pe bugetul pe anul următor să putem prinde suma care să achite toate acestea. Este vorba la nivel naţional de peste 400 de milioane de lei, ceea ce nu înseamnă o sumă mică” – a mai spus Liviu Dragnea.