Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cine conduce România?

Motto: Nu există topoare câte cozi avem în ţară!

Băsescu? Ponta? Sau amândoi sunt marionetele străinilor? Această teză am încercat să o pun în dezbatere, nu o dată sau de două ori, ci repetitiv. Semnele unei conspiraţii se vedeau încă din primăvara anului trecut. La “întronarea” lui MRU au apărut primele semne. Discursul lui Ponta demonstra faptul că atitudinea sa era de non combat. Al doilea semn a fost acceptarea pragului la Referendum, condiţie esenţială pentru salvarea lui Băsescu de la suspendare. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, guvernul interimar a blocat nejustificat publicarea recensământului, fapt pentru care pragul nu a fost depăşit, considerând numărul populaţiei mai mare decât cel real.

     Acceptarea celor 11 porunci de la Bruxelles a pecetluit soarta USL-ului de a fi pus în cămaşă de forţă. Şi, după alegeri, acelaşi Ponta declară intrarea în guvern a UDMR-ului, idee care contravenea dorinţei exprese a românilor revoltaţi de cei ce participaseră activ la deciziile PDL-ului. Apoi, începe coabitarea, formă supremă de păcălire a maselor. Tot ce-şi dorea Preşedintele se realiza, Oculta a stat liniştită în spatele celor doi şi a desăvârşit amăgirea României, pas cu pas. Regionalizarea, cea hulită de USL pe timpul opoziţiei, pare acum un lucru minunat. Acum simţim cum cei doi, Băsescu şi Ponta, execută ordinele străinătăţii. Şi atunci mă întreb în mine, oare mai are românul un cuvânt de spus în ţara lui? Sau, deja, mafia PSD-istă a dat mâna cu mafia din spatele lui Băsescu, pentru spolierea a ceea ce a mai rămas nevândut în această ţară? Deci puterea este la ei. Cât timp Ponta va avea garanţia că Băsescu îl va numi tot pe el premier, în cazul unei scindări a USL, cât timp PSD-iştii ştiu asta, cât timp Dragnea şi-a “îndulcit” tonul atunci când vine vorba de Băsescu, Antonescu şi peneliştii lui nu pot decât să stea pe burtă.

     În USL, Ponta este pe val. O spun sondajele, o spune relaţia bună (neoficială) cu Băsescu. Motivul? A spus-o chiar premierul, zilele trecute: muştruluiala primită de la colegii de alianţă europeni şi uşile care i s-au închis datorită modului în care a înţeles să facă politică anul trecut. Aşa că, dacă mâine Ponta va numi nişte procurori care par “băsişti”, o face nu de dragul lui Băsescu, ci pentru că a înţeles că Europa apreciază altceva, a înţeles că în sondaje poţi să creşti şi fiind un om raţional şi, deci, trebuie să-ţi consolidezi poziţia. Dacă asta înseamnă că a trădat interesele naţionale sau ale alianţei USL, atunci mă întreb ce alianţă este în USL şi ce vor de la politic liberalii?

     Plagiatul lui Ponta e folosit pentru şantaj, dar nu de Băsescu sau de PDL, de UDMR sau de PPDD. Este folosit de Voiculescu, de Căcărău şi de baronii din USL. În momentul în care Ponta nu va mai percuta la ordinele celor de mai sus, plagiatorul ştie că este pierdut definitiv. 2-3 emisiuni ale lui Gâdea, susţinut de alde SRS, Ciuvică şi Căcărău, îl vor face praf în privinţa plagiatului. Probabil că scandalul va porni, în momentul în care (doar şi dacă) Voiculescu va fi condamnat pentru dosarul ICA şi cele 60 milioane fraudă. Dacă justiţia îl va potcovi pe Voiculescu, va însemna război total între Voiculescu şi Ponta, pe motiv că ditamai premierul n-a fost în stare să-l apere pe Felix de mâna justiţiei. La ora asta, Plagiatorul “dansează” pe ouă. Ouăle lui Felix. Dacă va sparge unul singur, Plagiatorul ştie că îşi va sparge şi cariera politică – definitiv şi irevocabil. Ghinionul lui Ponta e că plagiatul nu se prescrie.

     Chiar şi peste 10 ani, o guvernare competentă, cu respectarea legilor învăţământului şi educaţiei, va avea toate drepturile să-i retragă lui Ponta titlul de Doctor. Iar Plagiatorul ştie asta foarte bine. De aceea Plagiatorul a încercat să ducă problema plagiatului în faţa Justiţiei, astfel încât o decizie judecătorească definitivă nu mai poate fi atacată sau schimbată. Dar nu i-a reuşit. Totul a rămas la nivel de Minister şi Comisie de Etică înfiinţată ad-hoc. Plagiatul va însemna distrugerea politică a lui Ponta la momentul oportun. Acum, mâine sau peste câţiva ani. Este irelevant când probabil că se va întâmpla exact când îi este lumea mai dragă.

     Dacă urmează sfârşitul lui Ponta sau Antonescu, motivul este guvernarea lor comună şi măcelul intern dintre liberali şi PSD-işti. Ponta nu mai poate satisface pretenţiile liberalilor. Liberalii şi Voiculescu au rămas încremeniţi în proiect. Ei nu pot accepta că acel proiect a căzut în momentul când Băsescu a revenit la Cotroceni. Căzând proiectul, Antonescu nu mai poate ajunge preşedinte, iar Voiculescu poate ajunge în locul lui Năstase, care tocmai a rămas liber. De aici vine disperarea cu numirea procurorilor, cu încălecarea justiţiei. Dar chiar dacă liberalii ar reuşi să încalece justiţia, guvernarea lor dezastruoasă şi rămasă fără finanţare, se va sfârşi curând, în mod tragic, pentru ţară. Şi chiar pentru ei. Se pare că Ponta a început să conştientizeze treaba aceasta. Ceilalţi, Antonescu – Voiculescu, nu înţeleg cum vine treaba aceasta sau nici nu-i mai interesează decât salvarea pielii proprii. Aşa se întâmplă când joci murdar non stop. Odată şi odată te bate D-zeu! Şi el nu bate cu bâta.

ROMEO POPESCU