Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAIAN BĂSESCU: Penibilii de la transporturi – poate subiect la consultări?

Fostul preşedinte Traian Băsescu este foarte activ pe reţelele de socializare, postând comentarii despre ceea ce se întâmplă în viaţa publică politică şi administrativă. De curând, fostul şef de stat a lansat un atac dur la majoritatea miniştrilor de la Transporturi, acuzându-i pe aceştia că în afară de master-planuri pe hârtie nu au fost în stare să facă nimic. Au vânturat românilor hărţi cu mii de kilometri de autostrăzi, însă, în plan practic nu s-a întâmplat nimic.

„Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Şova, Relu Fenechiu şi, în sfârşit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenţi de la transporturi, Ioan Rus au vânturat românilor hărţi cu mii de kilometri de autostrăzi. De fiecare dată, COMISIA EUROPEANĂ le-a dat cu hărţile în cap, etichetându-i ca fiind incompetenţi.

România are master-planul pentru construcţia de autostrăzi adoptat prin OG nr. 16/1999. Guvernele PSD-iste au adăugat la anexa acestei ordonanţe tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii, dar şi pe măsura incompetenţei miniştrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, că pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrăzi care fac parte din coridoarele pan-europene IV şi IX (ca de altfel şi la calea ferată).

Au cheltuit enorm pentru tot soiul de noi master-planuri, pe care eu personal le-aş imputa miniştrilor .

Până una alta, domnule Ioan Rus, daţi în lucru : Piteşti – Rm.Vâlcea – Sibiu / Ploieşti – Buzău – Focşani – Albiţa şi Centura Bucureşti – Sud, autostrăzi încă neexecutate faţă de master-planul din 1999 şi pe care trebuie să le facem. Altfel nu primim bani europeni pentru alte autostrăzi.

O sugestie. La anexa OG nr. 16/1999 care defineşte priorităţile, adăugaţi şi autostrada Craiova – Piteşti. Cu siguranţă aveţi argumentul puternic al existenţei uzinei Ford şi ar putea fi acceptat de COMISIE pentru noul exerciţiu bugetar.

Oare vom avea o anchetă a corpului de control al PM sau a DNA pentru contractul Bechtel sau rămânem cu gogoaşa lui Şova – precum că s-ar fi pierdut contractul original?”, a arătat Traian Băsescu pe Facebook.