Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Siloz de 10 milioane de euro la Lădești! Investiția aparține grupului Carmistin

Holdingul agroalimentar Carmistin, deținut de familia Paraschiv, unul dintre cei mai mari jucători integrați din industria agribusiness românească, a investit 10 milioane euro pentru o nouă bază de silozuri la Băbeni, județul Vâlcea. Integrată în fabrica de nutrețuri combinate a companiei, noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone și o capacitate de preluare și transport de 200 tone/h.

Investiția realizată la Băbeni va contribui la consolidarea pe piață a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

Grupul Carmistin a finalizat, tot în județul Vâlcea, în comuna Lădești, un alt proiect de investiții, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare. Prin noile investiții realizate în Vâlcea, numărul angajaților Carmistin din acest județ va crește de la 1.148, în anul 2022, la aproape 1.800 până la finalul lui 2023. Recent, Grupul Carmistin a investit 8 milioane euro într-o fermă de creștere a păsărilor din județul Olt.

Grupul Carmistin este poziționat în prezent între primii producători de alimente din România. Grupul cuprinde peste 20 companii active în producția de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor și producția de cereale, în cadrul Carmistin fiind integrați în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.