Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Marinela Bogheanu, director ADR Sud-Vest Oltenia, anunță semnarea contractului de finanțare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova!

În data de 30 aprilie 2020, directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena BOGHEANU, a semnat contractul de finantare cu titlul „Construire Spital Regional de Urgență Craiova” in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, al cărui beneficiar este Ministerul Sănătății.
În aceeași dată, contractul de finanțare a fost semnat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, de catre Ministrul Sănătății- domnul Nelu Tătaru, și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației- domnul Ion Ștefan.
Proiectul beneficiază de finanțare in cadrul Axei prioritare 14 – Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgență; Prioritatea de investiții 14.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale; Obiectivul Specific 14.1 – Îmbunătățirea calității şi a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației este Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional.
Valoare totala a proiectului este de 2.847.124.805,37 lei, reprezentand aproximativ 591 mil. Euro.
Obiectivul general al proiectului vizeaza îmbunatatirea calitatii si eficientei asistentei spitalicesti de urgenta.
Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în nord-estul Craiovei, cu acces direct la şoseaua de centură nord, fiind situat în imediata apropiere a intersecţiei dintre aceasta şi drumul judeţean DJ 643F, Craiova – Gerceşti.
Durata de implementare a proiectului este de 104 luni, respectiv pana la 31 decembrie 2026, implementarea continuand prin urmare si in viitoarea perioada de programare.
Acest proiect va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu heliport și cu 1 195 locuri de parcare.
Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer, destinat pacienților din regiunea Sud-Vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.
Prin intermediul programelor de finanțare cu fonduri europene, pentru domeniul sănătății, s-au semnat pana in prezent, in regiunea Sud Vest Oltenia, 167 de contracte in valoare de peste 800 milioane euro. Aceste investiții, atat pentru sectorul public cat si pentru cel privat, au vizat: construirea, modernizarea si dotarea spitalelor județene si orășenești, a ambulatoriilor, a unitatilor de primiri urgente, a Inspectoratului de Stat pentru Situatii de Urgenta, dar si investiții specifice la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, echipamente si sedii pentru firmele cu activitate in domeniul sănătății.
„Semnarea acestui contract de finanțare reprezintă o încununare a eforturilor constante pe care instituția noastră le-a realizat, împreună cu Consiliul Judetean Dolj, Universitatea de Medicina si Farmacie, Primăria Craiova, Direcția de Sănătate publica Dolj, pentru construcția si dotarea unui spital regional in Craiova.
Aceasta investiție majora va reprezenta, pentru întreaga populație a regiunii Sud-Vest Oltenia, posibilitatea de a beneficia de servicii medicale integrate, de înaltă calitate.
Valoarea contractului, de peste 2,8 miliarde lei, reprezintă cea mai mare investiție din fonduri europene realizata in regiunea Sud-Vest Oltenia.
Dorim sa asiguram beneficiarul, Ministerul Sănătății, de întreaga noastră disponibilitate de colaborare pentru ca implementarea acestui contract sa fie realizata in cele mai bune conditii”, a declarat Doamna Director General al ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu, cu ocazia semnarii contractului.