Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fosta fabrică de vopsele Chempro, de pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost cumpărată de EVOLOR

Producătorul de vopsele și lacuri Evolor, parte a holdingului ROCA Industry, a finalizat achiziția fostei fabrici de vopsele Chempro, localizată pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea. Costul achiziției și investițiile în tehnologizare ridică valoarea acestei tranzacții la trei milioane de euro.

„Proiectul de investiții face parte din planul strategic de dezvoltare, compania marcând anul acesta 30 ani de activitate”, a comunicat Evolor.

La nivel național, compania Evolor ocupă locul al șaptelea în topul producătorilor de lacuri, vopsele, adezivi și mortare, după volumul de business.

În primul semestru al acestui an, Evolor a înregistrat o cifră de afaceri de 49 milioane de lei, în creștere cu 32,5% față de perioada similară din 2022, iar pentru acest an estimează afaceri de 98 milioane de lei.

„Anul 2023 marchează și startul activităților de export, produsele ajungând pe piețele din Republica Moldova și Israel”, a precizat compania.

Evolor a fost înființată în 1993 sub denumirea Sarcom și, din decembrie 2021, este deținută de holdingul ROCA Industry. Evolor are 145 de angajați.