Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FMI avertizează! Mulți oameni vor resimți anul viitor ca pe o recesiune

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revizuit în scădere estimarea privind creșterea economiei globale în 2023 și a avertizat că “mulți oameni” vor resimți anul viitor ca pe o recesiune, scrie Profit.ro.

Prognoza privind avansul economiei globale în 2023 a fost revizuită la 2,7%, comparativ cu o creștere de 2,9% estimată în iulie, “cu o probabilitate de 25%” că economia ar putea scădea sub 2%.

“Economia mondială continuă să se confrunte cu provocări majore, modelate de efectele persistente a trei forțe puternice: invazia rusă în Ucraina, criza costului vieții cauzată de presiunile inflaționiste persistente și în creștere și încetinirea creșterii economice în China (…). Mai mult de o treime din economia mondială se va contracta în acest an, sau anul viitor, în timp ce cele mai mari trei economii – Statele Unite, Uniunea Europeană și China – vor stagna în continuare”, arată FMI în raportul său din octombrie privind perspectivele economiei globale.

Instituția financiară a păstrat neschimbate estimările privind creșterea economiei globale în acest an, la 3,2%, însă a avertizat că “ce este mai rău urmează să vină”, iar “pentru mulți oameni, anul 2023 va fi resimțit ca o recesiune”.