Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceni tâlhăriţi în plină stradă! Infractorul, prins după mai bine de lună!

A comis două tâlhării, una în data de 28 noiembrie 2015 şi alta în data de 6 ianuarie 2016, dar şi un furt, însă nu a fost prins decât zilele trecute. Este vorba despre Adrian P., un tânăr de 25 de ani, din Călimăneşti, care acum a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, el urmând să fie dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Aşa cum spuneam, prima tâlhărie comisă de tânărul infractor a fost comisă la sfârşitul lunii noiembrie 2015, când, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, el i-a smuls unei persoane telefonul din mână. Victima se ducea acasă de la serviciu, iar în momentul în care a ajuns într-o parcare, a fost acostată de infractor.

Ei bine, degeaba a depus victima plângere la poliţie, pentru că infractorul nu a fost prins atunci. Astfel, el a avut ocazia să mai comită o tâlhărie, în data de 6 ianuarie 2016, dar şi să fure dintr-o societate comercială bunuri în valoarea de 3.600 de lei.

„În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi furt şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – se arată în comunicatul de presă al IPJ Vâlcea.